İSTANBUL

Büyük Birlik Partisi 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım'ı destekleyecek

YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenileneceğini açıklamasının ardından gözler diğer partilere çevrildi. Karar CHP'de şok etkisi yaratırken AK Parti'de sevinçle karşılandı. Diğer partiler ise saflarını yavaş yavaş belli etmeye başladı. Bu partilerden biri de Büyük Birlik Partisi oldu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Büyük Birlik Partisi 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım'ı destekleyecek

YSK'nın kararı sonrası siyasi partiler tek tek tarafını belli etmeye başladı. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı içinde yer alan BBP 23 Haziran seçimlerinde Binali Yıldırım'ı destekleyeceklerini açıkladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, açıklamalarından satır başları:

''Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararı tartışmanın Türkiye'ye bir faydası yoktur. YSK'nın kararı nihaidir ve geri dönüşü yoktur. Bizim milletimizin sağduyusuna, ferasetine güvenmemiz gerekir. Millet, YSK'nın yanlış bir karar verdiğini düşünüyorsa bunu sandığa yansıtacaktır. Doğru bir karar verdiğini düşünüyorsa da bunun gereğini sandık başında yapacaktır. Cumhur İttifakı adaylarını destekledik. Bu sonuca baktığımızda aday göstermememize rağmen 98 bin 386 oy aldık. Bununla beraber oyumuzun ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız.

Biz BBP olarak 15 Temmuz'da nerede durmuşsak, 16 Nisan'da nerede durmuşsak, 24 Haziran'da nerede durmuşsak, 31 Mart'ta nerede durmuşsak şimdi de orada duruyoruz. Biz duruşumuzu bir başkasının pozisyonuna göre değerlendirmiyoruz. Bizim ilkelerimiz var. PKK'nın uzantıları, siyasi bölücüler nerede duruyorsa BBP onun tam karşısındadır.''

Yorumlar