İSTANBUL

Boğaz yetkileri elinden alınacak mı? Ekrem İmamoğlu'ndan tartışmalara nokta

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'a ailesiyle birlikte katılan İBB Başkanı İmamoğlu, "Boğaz ve çevresinin yetkisi tümüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nindir, nokta!" açıklaması yaptı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Boğaz yetkileri elinden alınacak mı? Ekrem İmamoğlu'ndan tartışmalara nokta

Dünyanın iki kıta arasında koşulan tek spor olayı Vodafone 41. İstanbul Maratonu, "İstanbul Senin. Durma Koş" sloganıyla koşuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sporcuları yalnız bırakmadı. Altunizade'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Avrupa çıkışına kadar zaman zaman yürüyen zaman zaman da koşan Ekrem İmamoğlu, son günlerde konuşulan, "İBB'nin elinden Boğaz'la ilgili bazı yetkilerin alınacağı" yönündeki tartışmaya da cevap verdi.

Maratona ailesi ile birlikte katıldı

İBB iştiraki Spor İstanbul'un, "İstanbul Senin. Durma Koş" sloganıyla düzenlediği Vodafone 41. İstanbul Maratonu, sona erdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, maratona eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte katıldı.

"Köprü uzun, koşmayla bitmez"

Gazeteciler de takip ettikleri İmamoğlu'na, köprü üzerinde, "Hep koşacak mısınız sayın Başkan" sorusunu yöneltti. İmamoğlu, soruya, "Köprünün üzerinde biraz yürümeyi düşünüyorum, koşmayı düşünmüyorum. Federasyon başkanımız, 'Köprü uzun, koşmayla bitmez' diye uyardı" yanıtını verdi.

"Boğaz ve çevresinin yetkisi İBB'nindir, nokta!"

İmamoğlu'na son günlerde konuşulan, "İBB'nin elinden Boğaz'la ilgili bazı yetkilerin alınacağı" yönündeki tartışma da hatırlatıldı. Ekrem İmamoğlu'nun bu hatırlatmaya yanıtı şöyle oldu:

Boğaz ve çevresinin yetkisi tümüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nindir. Nokta!" oldu.

Yorumlar