İSTANBUL

Binali Yıldırım'ın yeni görevi ne olacak?

23 Haziran seçiminde rakibi Ekrem İmamoğlu'nun gerisinde kalan AK Partili Binali Yıldırım'ın yeni görevi herkes tarafından merak ediliyordu. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün kabine konusundaki değişiklikleri kaleme aldı ve Yıldırım'ın yeni görevine ilişkin kulis bilgilerini aktardı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım'ın yeni görevi ne olacak?

23 Haziran seçimlerinden sonra Binali Yıldırım'ın Ak Parti'de ne görev alacağı merak konusu olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugün kabine değişikliğine ilişkin bilgiler paylaştı herkesin merak ettiği sorunun yanıtını verdi. Binali Yıldırım'ın yeni görevi bakın ne olacak?

Selvi, 'Bakan sayısı artıyor mu, yeni partilerde ne oluyor?' başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yeni sistemle ilgili AK Parti MYK’ya kapsamlı bir sunum yaptığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sunumun ardından sistemle ilgili olarak MYK üyelerinin değerlendirmelerini aldığını belirtti.

Selvi, "Binali Yıldırım’ın birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabineye gireceği söyleniyor. Yıldırım’ın da tekrar Meclis Başkanı olmak yerine cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüne sıcak baktığı ifade ediliyor. Gözler AK Parti’yle ilgili gelişmelere çevrilince, yeni partilere olan ilgide bir azalma dikkat çekiyor. Bu konjonktürel olabilir." ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar