İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan VIP açıklaması: Şiddetle kınıyorum, özür dilemesini bekliyorum

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Havaliamanı'nda VIP bölümünü kullanmasına izin verilmemesi sonrası valiye ettiği hakaret tartışılmaya devam ediyor.Konuya ilişkin Yıldırım'dan bir açıklama geldi. Yıldırım, İmamoğlu'ndan özür beklediğini açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım'dan VIP açıklaması:  Şiddetle kınıyorum, özür dilemesini bekliyorum

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun havalimanındaki Ordu Valisi'ne ettiği hakaret sonrası hakkında dava açıldı. Konuya ilişkin hem CHP'li hem de Ak Partili isimlerden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

23 Haziran seçimine yönelik ziyaret kapsamında Kastamonu'ya gelen Yıldırım, Ordu'da yaşananlara değindi. "Ziyaretten geriye ne kaldı? Devletin valisine ağır küfür, hakaret. Devletin polis ve memurlarına ağıza alınmayacak sözler." diyen Yıldırım, bunun kabul edilemez olduğunu ve kınadığını söyledi. Yıldırım, " İstanbul gibi bir dünya şehrini yönetmeye aday olan birinin böyle sözler söylemesi asla ve asla hoş görülemez. Özür dilemesini bekliyorum" dedi.

'ASLA KABUL EDİLEMEZ, ŞİDDETLE KINIYORUM'

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti sırasında Ordu’da yaşadıkları sonrası, Ordu Valisi hakkındaki açıklamalarının yakışık olmadığını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Ziyaretten geriye ne kaldı? Devletin valisine ağır küfür, hakaret. Devletin polis ve memurlarına ağıza alınmayacak sözler. Siyaset içerisinde olan herkesin mutlaka ve mutlaka insanlara karşı, gerekli hassasiyeti göstermesi icap eder. Dolayısıyla CHP adayının Ordu Valimize söylediği sözü tekrarlamaktan icap duyarım onun için söylemiyorum. Asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. İstanbul gibi bir dünya şehrini yönetmeye aday olan birinin böyle sözler söylemesi asla ve asla hoş görülemez. Özür dilemesini bekliyorum."

Yorumlar 1 yorum