İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a ziyaret

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret etti.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret etti.

Şentop, TBMM Başkanlığı makamına gelen Yıldırım'ı kapıda karşıladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, dün yapılan TBMM Başkanlığı seçimi sonrasında Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un, TBMM'nin 29. Başkanı seçildiğini anımsattı.

Yıldırım, Şentop'u tebrik etti ve kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Bir gazetecinin "Artık İstanbul'a mı gidiyorsunuz?" sorusuna Yıldırım, "İstanbul'a gitmiştim zaten." karşılığını verdi. 

"Yeni TBMM Başkanı'na tavsiyeniz var mı?" sorusu üzerine Yıldırım, "Başkan ne yapacağını biliyor. Bekleyip göreceksiniz. Parlamentonun daha da güçlenmesi, parlamenter diplomasinin yeni sistemde daha etkin işletilmesi için hukukçu bir bilim adam olarak güzel katkılar sağlayacaktır." dedi.

Yıldırım, "7 ay süren TBMM Başkanlığı sürecinde yapmak isteyip de yapamadığınız şeyler oldu mu?" sorusu üzerine, "Her zaman yapacak yeni bir şey vardır. Hayat devam ediyor, ihtiyaçlar da devam ediyor. Değerli Başkanımız hem parlamentonun hem de milletin ihtiyacı olan yasaları mutlaka en iyi şekilde gündeme getirecek ve gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar