İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan İmamoğlu'na: Yalan söyledi özür dilesin

Ordu'da VIP krizi ardından yaşananlara ilişkin Ak Parti adayı Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP bölümünü kullanmasına izin verilmemesi üzerine Ordu Valisi'ne hakaret ettiği iddia edilmişti. Olaya ilişkin net görüntüler de ortaya çıkmıştı. Ortak yayında AK Parti adayı Binali Yıldırım bu konuya değindi.

Binali Yıldırım, Ordu'da yaşanan olaylar için Fatih Portakal'ın sözlerini hatırlattı. O görüntüleri Portakal'ın RTÜK nedeniyle yayınlamadığını söyleyen Yıldırım, "Olay gerçekleştiği anda özür dilenseydi bu iş bitmişti" diye konuştu.

"Yani bence Ekrem Bey kabul etseydi, özür dileseydi iş bitmişti. Ama iki gün sonra düşündü, taşındı, basitlik diye bir icatta bulundu. O da şuyu vukuundan beter bir şey. Aslında şimdi vali özür dilemesi gerekir demiştim. Şimdi başka bir şey diyorum. İstanbullulardan ve milletten özür dilemesi gerekir. Çünkü millete yalan söylemiştir. İstanbul seçimlerine de gideceğiz ve İstanbullular kararını verecek."

Yorumlar