İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan İmamoğlu-Küçükkaya görüşmesine ilk yorum!

CHP'nin İBB Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ile pazar gecesi gerçekleştirilen ortak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın yayından önce Taksim'de bir otelde bir araya geldikleri ortaya çıkmıştı.Bu buluşma Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'a soruldu. Yıldırım, "Yüz yüze buluşma gayriahlaki bir durumdur. Bu felakettir." ifadesini kullandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım'dan İmamoğlu-Küçükkaya görüşmesine ilk yorum!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun İsmail Küçükkaya ile ortak yayın öncesinde bir otelde bir araya gelmesinin gayri ahlaki olduğunu söyledi. Yıldırım, "Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyundan gizlediniz, bu görüşme ne kadar sürdü? Rakibimden bunun cevabını bekliyorum." dedi.

Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayın moderatörü İsmail Küçükkaya ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Yıldırım" Küçükkaya'nın otelde görüşme yaptığı, ancak sizinle görüşme yapılmadığı iddia edilmişti. Siz bir görüşme yaptınız mı? İmamoğlu ile görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"BU FELAKET"
CHP adayı, rakibim Ekrem beyin bütün Türkiye'nin pür dikkat beklediği tarihi buluşma öncesi yüz yüze bir otelde danışmanlarıyla birlikte bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durumdur. Ve bunu kamuoyundan gizlemiş olmaları da ayrıca felakettir. Madem iki aday var, beraber yayın yapacağız. Adayın biriyle yüz yüze aynı mekanda bir araya gelip konuşulması ve diğer adaydan bunun esirgenmesi, konuşulmamasının ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

"EŞİTSİZLİK VAR"
Hayır yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Telefonda görüştüm. Ancak bana yüz yüze görüşme bilgisini vermedi. Telefonda konuştuk, yayında başarılar diledik o kadar. Ama bunların önemi yok. Önemli olan yayından iki gün önce Perşembe günü aynı mekanda moderatörle rakip adayın danışmanlarının da bulunduğu bir toplantıda bir araya gelmiş olması ve benimle böyle bir toplantı yapılmamasıdır. Burada açıkça bir eşitsizlik vardır. Eşitsizliğin ötesinde de gayri meşru bir durum vardır.

"İMAMOĞLU'NA SESLENİYORUM"
Ben Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum. Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyu ile paylaşmadınız, gizlediniz? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum. İki, moderatör İsmail Küçükkaya 2-3 dakika sürdü dedi. Gerçekte bu görüşme ne kadar sürdü? Kamuoyu ile paylaşmasını bekliyorum.

Selahattin Demirtaş'ın bugün atmış olduğu tweetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu'nu HDP olarak destekliyoruz dedi. Ben bunu İYİ Parti'ye oy veren hemşerilerimin, CHP adayına oy veren hemşerilerimin takdirine bırakıyorum. "Bizim hakkımızı ödemeyi ihmal etmeyin" demek istiyor.

.

Yorumlar