İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan hayali değil gerçekçi ulaşım çözümü

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, yerel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Önde gelenlerin oluşturduğu bir topluluğu bir araya getiren Yıldırım, dertleri ve beklentileri dinlerken; İstanbul'un trafik sorunuyla ilgili 'kesin' konuşan rakiplerine 'hayalci' değil 'gerçekçi' vaatlerle cevap vermiş oldu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Binali Yıldırım'dan hayali değil gerçekçi ulaşım çözümü

İNTERNETİSTANBUL/ AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimler öncesi çalışmalarını hızlandırdı. İş ve kültür dünyasından, akademi ve sivil toplumun önde gelenlerinden 80-90 kişilik bir topluluğun İstanbul ile ilgili dertlerini, beklentilerini dinledi. 

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, o grubun içindeydi ve AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın 'pozitif' kampanya mesajını okurlarına duyurdu.

31 Mart seçimlerini yerel değil de genel gibi göstermeye çalışanlara karşılık Binali Yıldırım'ın; ''Ama bu bir yerel seçim ve ben kampanyada İstanbul’u, bu şehrin sorunlarını ve çözüm planlarımızı konuşacağım, bunlara ağırlık vereceğim” sözlerine Nihal Bengisu Karaca'dan tebrik geldi.

Diğer bir konu olan İstanbul'un artan nüfusu ile devam eden trafik sorununu unutmamak lazım. Ulaşım ve trafikle ilgili sorulan soruya AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, hayali bir vaat gibi değil de gerçekçi bir açıklamayla yanıt vermiş.

'Ulaşım ne olacak, trafik bizi delirtmeye devam edecek mi?' sorusuna Binali Yıldırım şu cevabı vermiş; “Beni seçin, trafik sorunu diye bir şey kalmaz” demem, diyemem çünkü bu ''gerçekçi olmaz'Ama şunun sözünü verebilirim: “Trafik akacak”.  Raylı sistem çalışmaları devam edecek. Çeşitli ulaşım türleri birbirine entgre edilecek. Aktarma istasyonlarını ve bu istasyonlardaki park problemlerini çözerek toplu taşıma ulaşımının konforunu arttıracağız. İnteraktif akıllı trafik sistemleriyle yoğunluğu denetleyebilecek, tıkanıklıkları açabileceğiz. İstanbul gibi bir kentte trafiği bitirme diye bir söz verilemez, ama onu  ‘katlanılabilir’ kılmak mümkündür, ben de bunun  olmasını sağlayacağım. Bunu garanti edebilirim”

Binali Yıldırım kentsel dönüşüm konusunda özeleştiri yapmayı da ihmal etmedi.

Kentsel dönüşümün 'rantsal dönüşüm' gibi algılanmasına şunu söyledi; “Kentsel dönüşüm maalesef rantsal dönüşüm gibi algılandı. Deprem dönüşümü gibi, sebebi net olarak işaret eden bir ifade seçilmeliydi belki” 

DEVAMINI OKU...

Yorumlar