İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan Ekrem İmamoğlu'na su ve ulaşım indirimi cevabı

AK Parti adayı Binali Yıldırım, su ve ulaşımda indirim vaadinde bulununca, CHP'den tepki geldi. Kendi adayları Ekrem İmamoğlu'nun vaadlerini çalmakla suçladıkları Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirmişlerdi. Binali Yıldırım'dan o iddialara yanıt geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Binali Yıldırım'dan Ekrem İmamoğlu'na su ve ulaşım indirimi cevabı

Ekrem İmamoğlu, seçim döneminde su ve ulaşım indirimi sözünde bulunmuştu, 20 günlük İBB başkanlığı döneminde ise gerekli adımları atmış fakat kararı çıkaramamıştı. Yeniden seçim kararıyla birlikte adayların seçim vaadleri devam ediyor. AK Parti adayı Binali Yıldırım da su ve akbil indirimi sözü verince işler karıştı. Herkes Yıldırım'ı Ekrem İmamoğlu'nun vaadlerini çalmakla suçladı fakat gerçek çok başka...

'İmamoğlu'nun vaatlerinin yerine getiriliyor' iddiası

Bu doğru değil. Benim su ile ilgili indirim vaadim benim de var onun da var. Ama yöntem farklı. O bir indirim vaadediyor. İndirimi AK Parti Meclis Grubu teklif olarak getirecek, onlar da teklif olarak getirecek. Sonra oylanacak. Keşke rakibim İmamoğlu, ilk göreve başladığında belediye verilerini kopyalamayla uğraşacağı yerde bunu yapsaydı. 3 tane meclis yaptı bunları yapsaydı. Ayrılmadan 2 gün önce Ankara'daydı. Cuma günü Ankara'ya gitti. Ankara'dan belediyeye talimat vermiş, yazıları yazın imza için bana gönderin diye. Adımı attı da 20 gündür neyi bekliyordu. Kusura bakmasın, bunu herkes anlar. 

(Akbil indirimi) Biz dedik ki Adalar'da yaz kış oturanlara İstanbul kart taşıyanlara bedava olacak. Biz çöpte geri dönüşümü teşvik edeceğiz, oradan elde edilen kazancı öğrenci akbilinde indirim yapacağız dedik. Bu teklif ondan farklı. Bunun hikayesi de şu; Ekrem Bey başkan olarak Meclis'i çalışmaya başlattı. Standart toplantıları oluyor. Toplantılarını yaptılar, orada bu gündeme geldi. 'İndirim neden yapmıyorsun' dendi. Bizim meclis üyemiz çıktı dedi ki biz AK Parti grubu olarak 50 TL değil 40 TL düşüreceğiz. 85 TL'den 40 TL'ye düşüreceğiz dedi. Şuanda yapılan o.

Yorumlar