İSTANBUL

Binali Yıldırım'a ihanet ettiler Hadi Özışık açıkladı

İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını NTV canlı yayınında değerlendirdi. Özışık, Binali Yıldırım'ın İstanbul'u kaybetmesiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunurken, Ekrem İmamoğlu'na galibiyeti getiren sürecin nasıl işlediğini anlattı.

31 Mart yerel seçimleri büyük bir sürprize sahne oldu. İstanbul uzun yıllar sonra el değiştirdi. Ekrem İmamoğlu yarışı önde tamamladı. Yankı uyandıran sonuçlar, NTV canlı yayında Oğuz Haksever'in moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

Programa İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık ve Vatan gazetesi yazarı Kürşat Zorlu konuk oldu.

Özışık, AK Parti'nin İstanbul'da nasıl kaybettiğine ilişkin ilginç detaylar aktardı.

Niye Binali Yıldırım'a alel acele açıklama yaptırdınız?

"10 saat veriler girilmemediğine dikkat çeken Özışık, usulsüzlükleri tespit ettiklerini söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'a itiraz ederek, "Madem usulsüzlük vardı. Niye Binali Yıldırım'a alel acele İstanbul İl teşkilatına davet edip açıklama yaptırdınız ve Yıldırım, 'Biz seçimi kazandık millete memlekete hayırlı olsun' dedi. Bunlar elde varken Binali Yıldırım'a bu açıklama niye yapıldı?"

AK Parti'ye kaybettiren AK Parti'nin ta kendisidir

AK Parti'de Mehmet Özhaseki'nin adayların açıklandığı gün parti içinden bir milletvekilinin aleyhte konuşmaya başladığına şahit olduğunu söyleyen Özışık, bir çok yerde parti içinden AK Parti kurmaylarına yönelik ağır sözler söylendiğine dikkat çekti. 

Özışık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En iyi benim ben olmalıydım' dediği için Ankara'ya da İstanbul'a da kaybettiren şey budur.  AK Parti'ye muhalefet kaybettirmedi, muhalefetin böyle bir gücü yok. AK Parti'ye kaybettiren AK Parti'nin ta kendisidir" 

Telefon vaadi

Özışık, ayrıca seçim kampanyasında bir AK Partili yöneticinin 31 Mart'ta oylarını artıran her mahalle temsilcisine telefon hediye edileceği vaadini eleştirdi.

İmamoğlu'nun medya ekibi kampanyayı iyi yönetti

Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasındaki medyayı çok iyi kullandığını, Binali Yıldırım ekibinin ise tam tersi bir şekilde süreci yönettiğini söyleyen Özışık, İmamoğlu'na "Tayyip'in partisinden ol" diye yalvaran bir kadının videosunun haber olarak kullanıldığını ve bunun İmamoğlu'na yaradığını hatırlattı.

"Bu iş ihanettir başka bir şey değil"

Yıldırım'ın kampanyasını PR şirketine teslim edilmesini eleştiren Özışık,  rakibin Whattsapp grubundan günde 200 tane fotoğraflı mesaj attığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu iş ihanettir. Başka bir şey değil. Binali Yıldırım'ın rakibi profesyonel çekimlerle toplumun karşısına çıkarken, kim yaptıysa nasıl yaptıysa Binali Yıldırım'ın halka mesajını bu cep telefonuyla çekip sosyal medyada paylaştılar. Yıldırım'ın capslerini insanların gülebileceği şeyleri Google'a reklam olarak verdiler. İhanet olarak değerlendiriyorum. Medya tarafını yönetemek yönettirmemek, var olan iki profesyonel kişi sizin elinizin altındayken yıllarca Binali Yıldırım'ı taşıyan iki kişi varken siz kalkıp böyle bir şey yaptınız. Böyle bir sonuç ortaya çıktı."

Yorumlar