İSTANBUL

Binali Yıldırım "Türkiye'nin en büyüğünü yapacağız" deyip müjdeyi verdi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak." açıklaması yaptı.

Binali Yıldırım "Türkiye'nin en büyüğünü yapacağız" deyip müjdeyi verdi!

Binali Yıldırım, Medipol Üniversitesinin Kavacık'taki kampüsünde düzenlenen "Gençler Soruyor, Başkan cevaplıyor" programında gençlerle sohbet etti.

Yıldırım, metro istasyonlarında kütüphaneler kuracaklarını, araçlardan inenlerin buradan kitap alıp okuyup geri getireceğini belirterek, "İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak." dedi.

"O zamanlarda anarşik olaylar çok fazlaydı"

Üniversitelerde okuyan öğrencilerin Türkiye'ye ciddi katkı sunduğunu  ve yakın gelecekte yetişen bu gençlerin Türkiye'nin geleceğini devralacağını  anlatan Yıldırım, "Okuduğunuz bölümü, branşı en güzel şekilde tamamlayacaksınız. Ama üniversitede sizler şanslısınız. Bizim zamanımızda böyle üniversiteler yoktu. O zamanlarda anarşik olaylar çok fazlaydı. Bir gün okul vardı iki gün kapalıydı. Bunlar belki size inandırıcı gelmeyebilir ama durum buydu. Ölümle yüzleşerek güç bela okuduk ve bitirdik. Şimdi ne güzel çok üniversitemiz var. Seçenekleriniz çok  fazla. Mutlaka bir dili, hakim olacak şekilde öğrenin. Sonraki hayatınızda çok  daha fazlası olur." diye konuştu.

"İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanesini kuruyoruz"

İstanbul'da eskiye oranla kütüphane sayasında azımsanmayacak nitelikte  bir artış olduğunu kaydeden Yıldırım, "Metro istasyonlarında kütüphane kuracağız. İnsanlar, metrodan inerken kitap alacak, okuyup tekrar getirecekler. İstanbul'a  Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak. Bir tanesi de Gümüşsuyu'nda var. Onu Gümüşsuyu Askeri Hastanesiyle birleştiriyoruz. Buraya Atatürk Şehir Kütüphanesi  kuruyoruz. Kütüphane işini çok önemsiyoruz. Bir de kıraathaneler da başlı başına kütüphane olarak düzenleniyor. Burada üniversiteye hazırlananlar var. Gençler,  toplanıp okuyorlar. Yeterince okuyamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 yorum