İSTANBUL

Binali Yıldırım önermişti! Uğur Dündar'ın ortak yayın cevabı ne oldu?

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile ortak canlı yayını yönetecek isim olarak Uğur Dündar'ı önermişti. İmamoğlu bu teklife olumlu bakmış ve 'memnun olurum' cevabını vermişti. İki adayın açıklamasının ardından gözler Uğur Dündar'a çevrildi. Dündar'dan beklenen açıklama geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım önermişti! Uğur Dündar'ın ortak yayın cevabı ne oldu?

23 Haziran seçimlerine sayılı günler kala gözler, AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir adayı arasında yakında gerçekleşecek ortak yayına çevrildi.  

 Binali Yıldırım, dün yaptığı açıklamada "Programı kimin yöneteceği konusu benim için fark etmez. Mesela tecrübeli olması bakımından Uğur Dündar'ı tercih ederim" dedi.

Ekrem İmamoğlu da  "Ortak yayınla ilgili Uğur Dündar ismine hiçbir itirazım olmaz. Aksine memnun olurum." açıklaması yaptı.

"KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN"

Adayların bu açıklamalarının ardından gözler gazeteci Uğur Dündar'a çevrildi.

Daha önce Erdoğan-Baykal canlı yayınını yönettiğini hatırlatan Dündar Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Böyle bir sorumluluk bana tebliğ edilirse son derece adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur" dedi.

"BİNALİ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR EDERİM"

"Sayın Binali Yıldırım'a bana duyduğu güven için teşekkür ederim. Ortak yayının demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum" ifadesini kullanan Dündar yayın hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü."

Yorumlar