İSTANBUL

Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu YSK'nın kararı kime yarayacak?

YSK'nın İstanbul için yeniden seçim karar vermesi gündemin 1 numaralı konusu oldu. Hadi Özışık gelişmeleri yorumluyor ve Binali Yıldırım'ın 23 Haziran'da ipi göğüsleyeceğini söylüyor...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]

Hadi Özışık, Tüm Türkiye'nin konuştuğu YSK'nın İstanbul kararını ve sonrasında gelişen olayları değerlendirdi.

Türkiye nefesini tutmuş, YSK'nın vereceği kararı bekliyordu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven her defasında makul cevaplarla medyanın karşısına çıktı ve sabır dedi. Bir hafta geçti YSK İstanbul seçimlerini iptal etti.

AK Parti verilen karara sevinirken, İyi Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adeta ateş püskürdü. Ekrem İmamoğlu da "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla İstanbul seçimlerini yeniden alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday değişikliği iddialarına "Bizim adayımız Binali Yıldırım'dır" derken, MHP lideri Devlet Bahçeli İstanbul'da Binali Yıldırım'ın kazanması için karargah kurdu. Fox ana haber konuğu olan İmamoğlu, Fatih Portakal'a konuştu ve yeniden seçileceğini açıkladı.

HDP'nin tavrı belli, DSP'nin lideri Önder Aksakal Kılıçdaroğlu ile görüştü uzlaşı sinyalleri verdi. Doğu Perinçek'in lideri olduğu Vatan Partisi adayını geri çekmedi. Türkiye Komünist Partisi adayı İmamoğlu lehine çekildi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da Kılıçdaroğlu tarafından ilk günden itibaren aranan isim oldu.

SP lideri kararını henüz vermiş değil, YSK'ya tepkili olması İmamoğlu'nun safında yer alacağı yönünde tahminlerin yürütülmesine sebep oluyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal kararıyla birlikte medya da ikiye ayrıldı. İsmail Küçükkaya Çalar Saat'te konuya tepkiliydi. Sanatçılar da twitter üzerinden İmamoğlu'na destek veren mesajlar yayımladı. 

Yorumlar