İSTANBUL

Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına çıkıyor! Diyarbakır'dan duyurdu

Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına çıkacak mı? Herkesin cevabını merakla beklediği soruya Yıldırım Diyarbakır'dan yanıt verdi. Yıldırım partilerin detayları konuştuğunu açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına çıkıyor! Diyarbakır'dan duyurdu

Habertürk'ün çağrısının ardından onlarca kez soruldu İBB adaylarına ortak yayına çıkıp çıkmayacakları... Konuya ilişkin son ve en kesin açıklama Binali Yıldırım'dan geldi. TRT Haber ve TRT Kürdi'de ortak yayınlanan programa katılan Yıldırım, 'İmamoğlu ile karşı karşıya gelecek misiniz' sorusuna "Konuşacağız.Arkadaşlarımız her iki partiden de detayları konuşuyor. Kesin tabi." yanıtını verdi.

 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin ateşe vererek tahrip ettiği, daha sonra restore edilerek 4 yıl aranın ardından ibadete açılan ata yadigarı Fatih Paşa Camisi'nin (Kurşunlu Camisi) avlusunda gerçekleştirilen, TRT Haber ve TRT Kürdi'de ortak yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

EKREM İMAMOĞLU İLE ORTAK YAYIN

 Yıldırım, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile ortak TV programına ilişkin, "Karşı karşıya gelecek misiniz? sorusuna, "Konuşacağız tabi." dedi.

"KESİN TABİ"

 "Yüzde yüz mü? sorusunu Yıldırım şöyle yanıtladı:

"Tabi yani prensip olarak olur dedik. Arkadaşlarımız her iki partiden de detayları konuşuyor. Kesin tabi. Bir İstanbul yerel seçimiyle dış basının, bazı devletlerin çok aşırı müdahil olmaları bizim milletimizin canını sıktı bir kere. Onun için de millet sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun her tarafında da 'Ne oluyor kardeşim, size ne oluyor, İstanbul'da seçim yapacağız, size ne oluyor?' sorusunu sormaya başladı. Bunun yansımalarını ben Anadolu'da görüyorum. O yüzden bu seçim İstanbul seçiminin ötesine geçmiş oldu."

"YSK BU İŞİ İZAH EDEMEDİ"

Yıldırım, seçimin tekrar edilmesi konusundaki soruyu, ilk başta bir kafa karışıklığı olduğunu ifade ederek, "Çünkü YSK bu işi çok iyi izah edemedi. Gerekçeli kararı geç yayınladı. 31 Mart seçimi tamamlanmış bir seçim değildir. Seçilen bir belediye başkanı yoktur. Çünkü henüz karar verilmemiş bir seçimden bahsediyoruz. Burada il seçim kuruluyla YSK’nın uygulaması arasındaki tezat sanki arkadaşımızın seçilmiş olduğu kanaatini yerleştirdi." diye konuştu. 

İmamoğlu'nun, 5 Haziran'da Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP salonuna alınmadığı iddialarına ilişkin de konuşan Yıldırım şunları söyledi:

"Şartlar ne olursa olsun diyelim ki yanlış bir uygulama yaptı, memur bir nezaketsizlik yaptı. Siyasetçi sorumluluk sahibi olmalı ve örnek bir davranış içinde olmalı. Oradaki memurlara, onların kendilerini savunma hakları yok, onlara saldırmaları asla kabul edilebilir birşey değildir. Hakaretler oluyor, vatandaştan ağır eleştiriler oluyor. Bazen yazılı, bazen sözlü... Vatandaşa oy istemeye gidiyorsunuz, polisin de valinin de oyu var. Onlara hakaret etmeye, toplum önünde rencide etmeye hakkınız var mı? Velev ki yanlış bir uygulama yaptı, bu kadar kin bu kadar şey olabilir mi? Topluma örnek olmanız gerekirken, bir memleket büyüklüğünde İstanbul'u yönetmeye talip olan insanların çok daha dikkatli olması, karıncayı bile incitmemesi lazım. Kaldı ki insanlara öyle ağır hakaretler, laflar etmesi asla ve asla hoşgörülebilir bir şey değil. Herkesin önünde bu lafların edilmesi çok yanlış. Umarım doğru değil, inanamadım. Hayretler içine düştüm."

Yorumlar