İSTANBUL

Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına çıkacak mı? Yeni açıklama

AK Parti İBB adayı Binali Yıldırım, CHP adayı İmamoğlu ile ortak yayına çıkacak mı? NTV'de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Yıldırım günlerdir konuşulan ortak yayın mevzusuna yeşil ışık yaktı ve CHP'li isimlerle temasa geçileceğini açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına  çıkacak mı? Yeni açıklama

Habertürk'ün ortak yayın çağrısı sonrası AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'ndan art arda açıklamalar gelmişti. Binali Yıldırım son yaptığı açıklamada, İmamoğlu ile ortak yayına çıkmak konusunda bir şartı olduğunu bunun da sadece İstanbul'un konuşulması olduğunu açıklamıştı.

Ekrem İmamoğlu ise bunun üzerine 'O şartlı ben şartsız. Tarih belirleyelim' demişti.

Binali Yıldırım dün katıldığı NTV yayınında konuya ilişkin bir açıklama yaptı. CHP'li isimlerle temasa geçileceğini açıklayan Yıldırım şunları söyledi:

"Biz karşılıklı bir yayına çıkma konusunda prensip olarak tamam dedik. Hatta bizim bu kampanyadan sorumlu genel başkan yardımcımız, CHP'deki arkadaşlarla temasa geçecek ve bunun altyapısını hazırlayacaklar"

ANKETLER YÖNLENDİRME YAPIYOR

Açıklanan bir takım anket sonuçlarıyla ilgili konuşan Yıldırım, kendisi için en iyi anketin sandık olduğunu, yayınlanan anketlerin yönlendirme amaçlı kullanıldığını bunun da seçmenin iradesine saygısızlık olarak gördüğünü söyledi.

Yorumlar