İSTANBUL

Binali Yıldırım açıkladı: İstanbul'da 500 bin kişiye iş imkanı

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, İstanbul için çok güzel projelerinin olduğunu altını çizerek, "Ortaya koyacağımız projelerle 500 bin İstanbulluya iş imkanı sağlayacağız." dedi.

Binali Yıldırım açıkladı: İstanbul'da 500 bin kişiye iş imkanı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) yeni genel merkez binasının açılışında konuştu.

500 bin İstanbulluya iş imkanı sağlayacağız

Yıldırım, İstanbul için güzel bir çok projenin olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

''Güvenlik, yeşil alan, İstanbul ekonomisini geliştirecek vizyon projeler, trafik ve ulaşımla ilgili asgari düzeye indirecek alt yapı projeler, yaşam kalitesini arttıracak kültürel ve sosyal faaliyetleri daha da yaygınlaştıracak projeler, özellikle gençlerin daha fazla katılacağı İstanbul'un geleceğini akıllı şehir projeleriyle çok daha önemli bir noktaya taşıyacak. İstanbul'da bir teknoloji üssü kuracağız. Burada gençlerle girişimcileri, iş adamlarını bir araya getireceğiz. Gençler bizim en büyük zenginliğimiz. Ortaya koyacağımız projelerle 500 bin İstanbulluya iş imkanı sağlayacağız.''    

''Bir operasyonla karşı karşıyayız'' 

Yıldırım, girişimciliği, özel sektörü üretime teşvik etmenin önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Başbakanlığım döneminde aldığımız tedbirlerle yatırım ortamı 17 basamak birden iyileşti. Hatırlayın 2017 yılı Türkiye'nin ekonomide şaha kalktığı yıl. O yıl için 'Türkiye büyük bir krizde batacak yok olacak yerle bir olacak' deniliyordu. Tam referandum öncesi bunlar söyleniyordu. Ama sayın cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde aldığımız hızlı kararlarla, tedbirlerle 2017'de 7,4 büyüdük. Çin'den sonra dünyada ikinci büyük büyümeyi Türkiye gerçekleştirdi. Şu an karşı karşıya bulunduğumuz durum geçici bir durumdur. Bir operasyonla karşı karşıyayız. Döviz kuru üzerinden bir operasyona maruz kaldık. Dolasıyla bunun getirdiği bazı sıkıntıları yaşıyoruz. Fakat mutlaka bu üstesinden geleceğimiz bir durumdur. Yeter ki biz el ele verelim, gayret edelim ve geleceği birlikte inşa edelim.'' 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ASKON yeni genel merkez binası hizmete açıldı. 

Ayrıca Yıldırım'a günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. 

Açılışa Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı  Abdül Selami Delibalta, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON üyeleri ve davetliler katıldı. 

Yorumlar