İSTANBUL

BELTUR'un yeni müdürü Ömer Güçlü Şeneler'e eşine şiddetten uzaklaştırma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atadığı BELTUR'un yeni müdürü Ömer Güçlü Şeneler’in hakkında eşinin uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
BELTUR'un yeni müdürü Ömer Güçlü Şeneler'e eşine şiddetten uzaklaştırma

Beltur A.Ş'ye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Genel Müdür olarak atanan Ömer Güçlü Şenerler'in eşine şiddet ve tehdit uyguladığı gerekçesi ile hakkında uzaklaştırma kararı alındığı ortaya çıktı.

Özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Çağla Şeneler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Beltur A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı. Ancak eşi Çağla Şeneler, Ömer Güçlü Şeneler’in kendisine şiddet ve tehdit uyguladığı gerekçesi ile mahkemeye başvurdu.

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin imzalı haberde İstanbul Aile Mahkemesi’ne dilekçe veren Çağla Şeneler'in şu iddialara yer aldı: “14 yıl önce evlendik. Bir çocuğumuz vardır. Eşim evlilik birliği içerisinde agresif, sinirli, sürekli saldırgan hareketlerde bulundu. Eşimin saldırgan hareketleri nedeniyle aynı evde kalmaktan korkuyorum. Can güvenliğinden endişe duyuyorum. En az 6 ay süreyle korunma altına alınmak istemekte, koruma polisi görevlendirilmesine karar verilmesini talep etmekteyim.”

Şeneler’i haklı bulan mahkeme, 5 ay süreyle Ömer Güçlü Şeneler’in eşine karşı şiddet tehdidi, aşağılama, küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi.

Mahkeme, Şeneler’in derhal evden uzaklaştırılmasına, eşinin görev yaptığı okula yaklaşmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine hükmetti. Koruma süresince de çocuğuna aylık 2 bin 500 lira tedbir nafakası ödemesine karar verdi.

Şeneler iddialar için ne dedi?

Koruma kararına itiraz eden Şeneler, iddiaları reddederek “Eşim 2 yıl önceye ait kamera görüntülerini muhafaza etmiş. Kötü niyetli davranmıştır. Oğlumla ayda sadece iki gün görüşmekteyim. Baba oğul arasındaki ilişki koparılmıştır. Çocuğun bu süreçten zarar görmemesi için önleyici tedbir kararının kaldırılmasını istiyorum” dedi. Mahkeme, Ömer Güçlü Şeneler’in itirazını reddetti.

Yorumlar