İSTANBUL

Bayramda otoyollar,köprüler ücretsiz mi 2019 ? Avrasya Tüneli, Osmangazi tüneli açıklama yapıldı mı?

Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı. Ramazan Bayramı tatili bu yıl 9 güne uzatıldı. İBB Meclisi de bayram süresinde İstanbul'da ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı. Yola çıkacaklar bayramda otoyol, köprüler ücretsiz mi sorusunu araştırmaya başladı. Peki bayramda köprüler, otoyollar ücretsiz olacak mı? Avrasya Tüneli, Osmangazi tüneli açıklama yapıldı mı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bayramda otoyollar,köprüler ücretsiz mi 2019 ? Avrasya Tüneli, Osmangazi tüneli açıklama yapıldı mı?

9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili yarın başlıyor. Yola çıkacaklar yol durumu araştırmaları yapmaya başladı. Peki İstanbul'da bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak mı? Köprü ve otoyolun ücretli olup olmayacağına dair açıklama yapıldı mı?

Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretlerinde köprü ve otoyolları kullanacak olan birçok vatandaş, köprü, otoyol ve otobanların ücretsiz olup olmadığını araştırmaya başladı. Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü, Ramazan Bayramında 2019 ücretsiz geçiş olacak mı? Köprüler ve otoyollar için açıklama yapıldı mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle yapılanlar hariç, Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyollarla köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi.

KMG'NİN İŞLETTİĞİ KÖPRÜLER VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar hariç, KGM'nin işlettiği tüm otoyollar ile köprülerin, bu gece saat 00.00'dan başlayarak, bayram tatili süresince ücretsiz olacağı müjdesini veren Turhan, uygulamanın 10 Haziran Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar süreceğinin kaydetti. 

Ramazan Bayramı sürecinde İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacak.
Yorumlar