İSTANBUL

Bayram tatili 2019 ne zaman başlıyor hangi günler tatil?

Ramazan Bayramı tatili 2019 Cumhurbaşkanlığı kararıyla 9 gün oldu. Tatilin 9 gün olarak duyrulmasının ardından herkes Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Hangi günler tatil olacak? sorularını sormaya başladı.İşte 9 günlük tatile ilişkin detaylar

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bayram tatili 2019 ne zaman başlıyor hangi günler tatil?

Müslümanlar Ramazan ayında bir ay oruç tuttuktan sonra bayrama merhaba diyecek. Peki bayram tatili 9 gün oldu mu, hangi günler tatil olacak 2019 merak ediliyor.  Ramazan Bayramı tatili 2019 bu yıl dokuz güne çıkarıldı.  Ramazan Bayramı Tatili 1 Haziran Cumartesi günü başlayacak ve 9 Haziran Pazar günü sona erecek. 

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

Yorumlar