İSTANBUL

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'na tehdite 5 ay hapis!

Bakırköy Spor Vakfının kaçak inşaat nedeniyle yıkımı esnasında, 3 kişinin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu "Tehdit" ve "Hakaret" ettiği iddia edildi.  Dava açıldı. O dava karar bağlandı. İşte sonucu...

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'na tehdite 5 ay hapis!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu tehdit ettikleri iddia edilen 3 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Olay, 2017 yılında, Bakırköy Spor Vakfı'nın kaçak inşaat sebebiyle yıkımı sırasında  gerçekleşti. Yıkım sırasında , 3 kişinin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu "Tehdit" ve "Hakaret" ettiği iddia edildi. 

İDDİANAME

Bakırköy Cumhiyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Bakırköy Spor Vakfı'nın kaçak inşaat sebebiyle Bakırköy Belediyesi tarafından  12 Aralık 2017 tarihinde yıkılmaya başladığı anlatılıyordu. Bu sırada, Bakırköy Belediyesi'nin kiracısı olan ve kaçak inşaat yapan şüpheliler  Alper İnanç, Mehmet Şeref Varan ve Serhat Varan'ın Bakırköy Belediyesi Başkanı Kerimoğlu'na hitaben "....., seni öldüreceğiz, çocuklarını öldüreceğiz" diyerek hakaret ve tehdit ettikleri öne sürülüyordu. İddianamede şüphelilerin "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 1 yıl 6 aydan 4'er yıla kadar hapsi  talep ediliyordu. 

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Sanıkların avukatları, müvekkillerinin atılı suçu işlemediklerini belirterek müvekkillerinin beraatını istedi. 

CEZA VERİLMEDİ

Mahkeme, sanıklar Alper İnanç, Mehmet Şeref Varan ve Serhat Varan hakkında şikayetçiye yönelik hakaret suçundan da dava açıldığını ancak atılı suçun karşılıklı olarak işlendiğinin anlaşılıdığını söyledi. Bu  sebepten sanıklara ceza verilmemesine karar verdi. 

HAPİS CEZALARI ERTELENDİ

Mahkeme, sanık Alper İnanç'ı  "tehdit" suçundan iyi hal de uygulayarak 5 ay hapis cezasına çarptırarak, cezanın ertelenmesine hükmetti. Sanıklar Mehmet Şeref Varan ve Serhat Varan'ın  "Tehdit" suçundan iyi hal indirimi de uygulayarak 5'er ay hapis cezasına çarptırdı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.  

Yorumlar