İSTANBUL

Bakan Soylu'dan 'İstanbul'a 100 bin polis getirilip oy kullandırılacak' iddiasına açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '100 bin polisin İstanbul'a getirilerek 23 Haziran'da yapılacak seçimde oy kullandırılacağına' ilişkin iddiaları yalanladı. Soylu 31 Mart seçimlerindeki aynı seçmenin yenilenen seçimde oy kullanacağını açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bakan Soylu'dan 'İstanbul'a 100 bin polis getirilip oy kullandırılacak' iddiasına açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'daki ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Soylu, Eyüpsultan'da muhtarlarla buluştu. Burada yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerinde bazı sandıklarda sehven hataların yapılmış olabileceğini söyleyen Soylu "Eğer bu İstanbul'un bütün ilçelerinde aynı şekilde gerçekleşmişse bir organizasyon söz konusudur. " dedi.

"HAYATIMDA BÖYLE SEÇİM GÖRMEDİM"

Soylu, "31 Mart'taki İstanbul seçimi iptal edildi. Yenileniyor şu anda. 31 Mart'ta her yerde seçime girdik. Parti olarak da kaybettiğimiz yerler var. Ankara'yı kaybettik. Ben Ankara'da İstanbul'un üç katı kadar çalıştım ama kaybettik. Başımızın üstüne dedik Ankara'nın kararıdır. Adana'yı, Mersin'i kaybettik Cumhur ittifakı olarak girdik. Antalya'yı kaybettik başımızın üstüne dedik. Milli iradedir, demokrasini kararıdır. Yapılması gereken vatandaşımız görür beş yıl sonra yeniden yarışa gireriz. Ama ben hayatımda böyle bir seçim görmedim. Bazı sandıklarda sehven bir takım hatalar yapılabilir ama eğer bu İstanbul'un bütün ilçelerinde aynı şekilde gerçekleşmişse bir organizasyon söz konusudur.  

"29 BİN OY 13 BİNE DÜŞTÜ"

29 bin oy 13 bin oya düştü. İlk açıklanan rakam 29 bin. Eğer bunu yapmazsak Türk Demokrasi'si adına büyük bir tehlike olur, beş yıl sonra en çok bağıranın, en çok dedikodu yapanın, en çok iftira edenin, en çok sesi çıkanın seçimi etkilediği ve esas demokrasiye en çok zarar geleceği bir durum olur. Burada başkanlık birinden alınıp birine verilmiş değil tam tersi er meydanına çıkılmış.

"BU BENİ ENDİŞELENDİRİYOR"

Beş yıl yaşanacak bir şaibeyi ortadan kaldıran tekrar halkın vereceği bir karar bu başka bir şey değil. Asıl endişem şu 23 Haziran seçimlerini bu ülkede yeni bir siyasal çatışmanın başlangıcı yapmak, yeni bir ideolojik kamplaşmanın merkezi haline getirmek için bir eğilim görüyorum ve bu beni endişelendiriyor"

"23 HAZİRAN'DA AYNI SEÇMENLER OY KULLANACAK"

 "Deniyor ki, 'İstanbul'a yüz bin polis getirecek. İçişleri Bakanı oy kullandıracak.'  İşin bir aslı astarı olur. 31 Mart'ta Doğu ve Güneydoğu'ya görevlendirdiğimiz jandarma ve polis sayısı 6 bin 602. 31 Mart seçimlerinde hangi seçmenler oy kullandıysa 23 Haziran'da da aynı seçmenler oy kullanacak."  şeklinde konuştu.

Yorumlar 1 yorum