İSTANBUL

Bakan Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na eleştiri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik görevlileri ve aileleriyle iftarda bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sahte gülümsemelere itibar etmeyin' uyarısı yaparak CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bakan Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na eleştiri

Bakan Soylu, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik görevlileri ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

23 Haziran'dan sonra sadece İstanbul'da değil Türkiye yeni bir dönem başlayacağına vurgu yapan Soylu Ekrem İmamoğlu'nu da eleştirdi.

Soylu, "Bakanlığa geldiğim gün, elime bir CD alıp, arkadaşlarıma 'Bu verileri kopyalayın.' diye bir talimat vermedim. Bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde birkaç gün belediye başkanlığı yapanların ilk yaptığı iş ne oldu biliyor musunuz? Büyükşehir belediyesinin verilerini kopyalamak, hangi FETÖ taktiği, hangi FETÖ anlayışı? Bu, devlet adamlığına yakışır mı? Yakışmaz. Hangi biriniz, bir başka kişinin unvanını kullandınız?" diye konuştu. 

"23 HAZİRAN'DAN SONRA..."

Güvenlik istikrarını, bu ülkenin her noktasında devam ettiren bir anlayışa sahip olduklarının altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

"Bundan hep birlikte vazgeçmemeliyiz. Eksiğimiz olabilir, birtakım yapmamız gereken ve yapmamış olduğumuz işler olabilir. 23 Haziran'dan sonra İstanbul'da ve Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yepyeni bir dönem başlayacak. Birbirimizi daha iyi anladığımız, birbirimizi daha iyi kucakladığımız, birbirimizin meselesini kendi meselemiz yaptığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tecrübesiyle, bu ülke istikametini 2023'e, 2053 ve 2071'e getirdiği yepyeni bir dönem başlayacak ama bunun için sizin desteğinize, kuvvetinize ihtiyacımız var. 

23 Haziran'da İstanbul bir karar verecek. Ya küresel dünyanın güç merkezi olacak ya da birilerinin arka bahçesi olacak. Biz, birilerinin arka bahçesi olmayı kabul etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz de."

"SAHTE GÜLÜMSEMELERE İTİBAR ETMEYİN"

Soylu, vatandaşları sahte gülümsemelere itibar etmemeleri konusunda uyararak, "Bakanlığa geldiğim gün, elime bir CD alıp, arkadaşlarıma 'Bu verileri kopyalayın.' diye bir talimat vermedim. Çünkü Tayyip Erdoğan, beni İçişleri Bakanı yaparken, bana bu ülkenin namusunu, mahremini teslim etti. Bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde birkaç gün belediye başkanlığı yapanların ilk yaptığı iş ne oldu biliyor musunuz? Büyükşehir belediyesinin verilerini kopyalamak, hangi FETÖ taktiği, hangi FETÖ anlayışı? Bu, devlet adamlığına yakışır mı? Yakışmaz. Hangi biriniz, bir başka kişinin unvanını kullandınız?" diye konuştu. 

Yorumlar