İSTANBUL

Bakan Murat Kurum’dan Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm müjdesi

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Okmeydanı sakinleriyle buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beklenen kentsel dönüşüm müjdesini verdi. Kurum, "Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesine başlıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi. 

Bakan Murat Kurum’dan Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm müjdesi

Bakan Kurum, 8 bin 300 bina ve 25 bine yakın bağımsız bölümün yer aldığı Fethipaşa, Kartalpaşa, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesine başlanacağını açıkladı. 

Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret eden Kurum, burada belediye başkanı Haydar Ali Yıldız ve diğer yetkililerin de yer aldığı Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısına katıldı.Toplantının ardından Bakan Kurum, belediye başkanı Yıldız ile mahalleleri gezip vatandaşları selamladı.

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Kurum, 31 Mart döneminde de vatandaşlarla buluştuklarını ve sorunları çözmeye çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız Başkanı seçtiniz. Yüzde 52 ile başkan olarak Haydar Ali Yıldız'ı seçtiniz. Siz görevinizi yerine getirdiniz. O zaman Beyoğlu'na geldiğimizde 'Bu mahallemizde kentsel dönüşümü yapacağız' dedik. Nasıl yapacağız? Yerinde, hızlı, gönüllü, vatandaşın rızasını alarak, az katlı yapacağımızı söyledik.Yine bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız yaptığımız projede de birlikte yaşayacaklar. Şimdi artık bizim sözümüzü tutma zamanı. Tam 1.5 milyon metrekarelik alanda 8 bin 300 binamızın, 25 bine yakın bağımsız bölümün yer aldığı Fethipaşa, Kartalpaşa, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde yürüttüğümüz Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesine başlıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."

Yorumlar