İSTANBUL

Bakan Murat Kurum: Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin denize kıyısı olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Kurum projenin detaylarını da paylaştı.

Bakan Murat Kurum: Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin denize kıyısı olacak

81 ilde millet bahçesi yapma hedefi ile yola çıktıklarını belirten Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı'nda da millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.Bu projenin ilk etabının bu yıl başlamasını planladıklarını belirten Kurum "Projeyi Bakırköy sahilinde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu millet bahçesiyle birleştireceğiz ve Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak." dedi.

Bakan Kurum, Bakırköy Osmaniye Mahallesi'ndeki AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde millet bahçeleri yaptıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"81 ilimizin her birinde en az bir millet bahçesi yapma hedefinde yola çıktık. Bırakın illeri, ilçelerimize dahi millet bahçeleri yapıyoruz. Bir kısmını açtık, bir kısmı proje aşamasında. Hedefimiz kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak. Bu çerçevede İstanbul'da 5 millet bahçesi açtık. Atatürk Havalimanı'nı, dünyanın en büyük havalimanına taşıdık. Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. İki etap halinde buranın millet bahçesi projesini yapacağız. İlk etabını bu yıl içerisinde başlamayı hedeflediğimiz millet bahçemizde toplamda 14 milyon metrekare alanda bahçeler ve kıraathaneler, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bu projeyi Bakırköy sahilinde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu millet bahçesiyle birleştireceğiz ve Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak. İstanbul'un yeşil koridoru olacak. İçinde hiçbir rant projesi olmayacak."

23 Haziran seçimlerine değinen Kurum, 6 gün sonra sandığa gidileceğini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 1994'te İstanbul'un kötü talihini değiştirmiştir. O anlayışla medeniyetin, tarihin gün yüzüne çıktığı, ecdadın bize bıraktığı tarihi eserlerin korunduğu, yeşil alanların, metro güzergahlarının ve ulaşım yollarının artırıldığı, gönül belediyeciliği anlayışıyla yönettiğimiz İstanbul'da 25 yılı geride bıraktık. İnşallah 23 Haziran'da yeni bir 25 yılın başlangıcını yapacağız." dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın bakanlığı ve başbakanlığı döneminde Türkiye'nin her yerine hizmet götürdüğünü vurgulayarak, vatandaşlardan seçimde destek istedi.  

Yorumlar