İSTANBUL

Bağcılarlı engelli atletler maratona damgasını vurdu

41. İstanbul Maratonu'na bu yıl da yine Bağcılarlı engelli atletler damgasını vurdu. Yarışmada erkekler kategorisinde ilk 3'ü Bağcılarlı atletler paylaşırken, kadınlarda da Nurşah Usta ipi birinci göğüsledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bağcılarlı engelli atletler maratona damgasını vurdu

41'incisi düzenlenen İstanbul Maratonu'nda ter akıtan Bağcılarlı engelli atletler yine ipi en önde göğüsleyerek büyük bir başarıya imza attılar.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren yarış çekişmeye sahne oldu.

Maratondaki parkurda çok iyi bir performans sergileyen Bağcılarlı atletler , bu yıl da yine ipi en önde göğüslemeyi başardılar.  41 kilometrelik tekerlekli sandalye kategorisinde erkeklerde Ömer Cantay, Birol Kamar, Ali Alu ve Muhammed Safa Bakan ilk sırayı paylaştılar. Yine kadınlarda ise Nurşah Usta yarışı birinci tamamladı.

Çağırıcı: "Sporcularımızla gururlanıyoruz"

Yarışmacıları başarılarından dolayı tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Engelli sporcularımızla gurur duyuyoruz. Bu yıl da yine göğsümüzü kabarttılar. Diğer bayan milli sporcularımız bildiğiniz gibi Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. Bu yüzden bu yılki yarışa katılamadılar. Ancak, maratonda yer alan Zeynep kızımız rakiplerini geride bırakarak 1'inciliğe ulaştı. Tüm engelli sporcularımızı tebrik ediyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.  Atletizm, basketbol gibi bir çok alanda engelli sporcuların büyük başarılar kazandığını hatırlatan Çağırıcı, "Onlara desteğimiz her zaman devam edecek. İnşallah, Dünya Şampiyonası ile Tokyo Olimpiyatlarından da madalya ile dönecekler" dedi.

Yorumlar