İSTANBUL

Anket sonucu olay olmuştu araştırma şirketi özür diledi

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçime dair yapılan anketlerle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. . Acet, anket sonucuna ilişkin aradığı bir araştırma şirketinin yöneticisinin kendisine "Ben böyle bir anket yapmadım. Daha önce bizim firmada çalışan birisi bunu uydurmuş" dediğini söyledi.

Anket sonucu olay olmuştu araştırma şirketi özür diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "anketlere güvenim kalmadı" sözüyle başlayan tartışma sürüyor. Son 12 yıl içinde yapılan seçimlerde, seçim öncesi yapılan tahminlerle seçim sonuçlarının örtüşmediğini gösteren epeyce veri bulunuyor. 

Birbirinden çok farklı anket sonuçları kafaları karıştırırken, tartışmaya Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet de katıldı. Yazarın "Anketlere hangi durumda ne kadar güvenmeli?" bugünkü yazısında yer verdiği bir araştırma şirketinin yöneticisinin sözleri, olayı farklı bir noktaya taşıdı. 

CHP'yi önde gösteren anket

"30 yıllık geçmişi olan, bir araştırma şirketinin İstanbul’da 5 bin kişiyle yüz yüze anket yaptığını ve CHP’nin Ak Parti adayına karşı yüzde 47’ye karşı 51 oyla önde olduğunu duydum." diyen yazar, yazısında şöyle devam etti:

"Bunun üzerine anketi yaptığı söylenen şirketin yöneticisini aradım. Bu veriler doğru mu diye sordum. Konuştuğum kişi, benden önce başkalarına karşı da aynı konu üzerinde aynı cümleler kurduğu için bana söyleyeceklerini de ezberlemiş gibiydi:

Daha önce bizim firmada çalışan birisi bunu uydurmuş

“Ben böyle bir anket yapmadım. Daha önce bizim firmada çalışan birisi bunu uydurmuş. Kendisine bu işte alan açmaya çalışan birisi. Arayıp ‘Bu nedir’ diye sorunca, yanlış anlama olduğunu söyleyip özür üstüne özür diledi.”

Yorumlar 1 yorum