İSTANBUL

ANALİZ: Ekrem İmamoğlu'nun gerçek yüzü bu mu?

Karıncayı incitmeyen adamdı Ekrem İmamoğlu. Turgay Güler'e bile tahammül edebildi iki saat boyunca. Ama Ahmet Hakan'ın programında bambaşka bir Ekrem İmamoğlu vardı karşımızda... Hakaret eden, agresif ve tahammülsüz...

CNNTÜRK'teki yayından çok, daha doğrusu konuşulanlardan çok yayının saati tartışılıyor twitter'da... Oysa üzerinde durmamız gereken Ekrem İmamoğlu'nun diliydi. 

Bugüne kadar "Karıncayı incitmeyelim" mesajıyla her fırsatta karşımıza çıkan İmamoğlu, karıncayı belki incitmedi ama Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu ve dahi ona gönül verenleri incitmekten beter etti. 

"Aklı kıt" dedi Göksu için...
"Adam değil" dedi...
Sebebi ise Yunan Medyası'nda çıkan haberdi. 
Yunan Medyası'nın o saçma sapan haberine tepki koyacağına, hakaret etmeyi tercih etti nedense! Dahası ve çirkin olanı ise, kendisini ağırlayan Ahmet Hakan'a ayar vermeye çalışmasıydı. Tevfik Göksu'nun söylemediğini Ahmet Hakan'a dikte ettirmesiydi. Konuktan çok, moderatör edasında programı yönetmeye kalkışmasıydı. 

Ahmet Hakan işini yapınca da...
"Kalbimi kırıyorsun!" demesiydi... 

Ahmet Hakan dersine iyi çalışmıştı. Ekrem Bey'in hoşuna gitmeyen soruları peşpeşe sıraladıkça kötü adam oluverdi. Oysa İmamoğlu'nun yapması gereken tek şey vardı; hakaret etmek yerine sorulara "adam" gibi cevap vermekti. Öyle yapmadı, incitici olmayı tercih etti. 

Ortada bir Ekrem İmamoğlu gerçeğinin varlığını kimse inkâr etmiyor. Bugüne kadar izlediği siyaset, kullandığı dil, yumuşak ve güler yüzü, hiç kuşku yok ki, Ekrem Bey'i gönüllere kazımaya yetti. 

Ve fakat...
Dün gece gördük ki, ne kullandığı dil, ne de güler yüzü daimi değil. AK Parti'nin seçilmiş Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya ettiği hakaret bunu net bir şekilde ortaya koydu. Ekrem Bey'in gerçek yüzü bu mu? Yoksa sorulan soruya karşı ani bir refleks mi gösterdi pek anlayamadık!

Zamanla anlayacağız 

Yorumlar