İSTANBUL

Altunizade metrobüs durağındaki üstgeçit paralı oldu mu olmadı mı?

Birkaç gündür aşırı yoğunlukla gündeme gelen Altunizade metrobüs durağındaki üst geçidin paralı olduğu iddia edildi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, iddiaları yalanladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Altunizade metrobüs durağındaki üstgeçit paralı oldu mu olmadı mı?

Altunizade metrobüs durağındaki aşırı yoğunluk dün İBB'nin ikinci hamlesi ile sona erdi. Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile harekete geçilerek metrobüs çıkışındaki turnikeler 50 metre uzaklıktaki üst geçit girişine konuldu. Bunun ardından Altunizade'de durum normale döndü ama şimdi de yeni bir tartışma başladı.


Altunizade metrobüs durağında oluşan yoğunluk sonrası turnikeler üstgeçidin girişine yerleştirildi. Böylece üstgeçitten yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşların da kart basmak zorunda kaldığı ve bunun da büyük tepki çektiği iddia edildi.

Durumdan şikayetçi olan bir vatandaş, “Çok saçma ve yanlış bir uygulama bence. Ben normalde çok fazla kullanmıyorum ama ilk kez bu sistemi kullanacağım” dedi.

İBB sözcüsü Murat Ongun ise sosyal medya paylaşımında, "Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üstgeçitin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üstgeçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte" dedi.

Yorumlar 1 yorum