İSTANBUL

AK Parti'ye oy vermemiş küskün seçmen için dikkat çeken yorum

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'ye oy vermemiş 'kızgın ve küskün' seçmenlerin pişmanlık duygusu içinde olduğu yorumunda bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
AK Parti'ye oy vermemiş küskün seçmen için dikkat çeken yorum

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı. YSK'nın iptal kararı verme nedeninin seçim ve sandık kurulları ile ilgili bir durum olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Binali Yıldırım'ın seçim kampanyasına dikkat çekti.

Kurtulmuş, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'ye oy vermemiş 'kızgın ve küskün' seçmenin pişmanlık duygusu içinde olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"YSK bir mahkeme niteliğinde, her karar oy birliği ile alınmıyor. İptal nedeni seçim kurulu ve sandık kurulları ile ilgili durum. Sandık kurullarının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle böyle bir karar verilmiş. Oyların sayım dökümüyle ilgili bir durum da var. Bazı sandıklarda oy yok, bazı sandıklarda AK Parti'nin oyları kaydırılmış. YSK siyasi bir organ değil, YSK CHP adayından seçimi alıp AK Parti adayına vermiş değil.

"NASIL İTİBAR EDECEĞİZ?"

Seçimle ilgili şaibe oluşmuş bir kez daha millete gidelim diyor. Seçimi kazanan birinin mazbatasının başkasına verilmesi değil üzerinde gölgeler bulunan bir sonuç olduğuna karar verilmiş. Bundan sonra söz ve karar milletin. Kanuna aykırı şekilde oluşturulan kurulun yaptığı sayıma nasıl itibar edeceğiz.

"KIZMIŞ VE KÜSKÜN SEÇMEN PİŞMANLIK İÇİNDE"

Kızmış veya küsmüş seçmenimiz pişmanlık duygusu içerisinde. Ne kadar çok insan sandığa giderse demokrasinin standardını yükseltmiş olur. Bu seçimde tek tek insanlarla temas belirleyici olacak. Binali Yıldırım aktif bir seçim kampanyası yürütüyor. Yüzyüze herkese dokunarak kim kime nazı geçiyorsa bunları anlatabileceğimiz bir seçim kampanyası olacak.

Yorumlar