İSTANBUL

AK Parti'nin İstanbul'da itiraz stratejisi belli oldu!

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantılarda 290 bini aşkın geçersiz oyun İstanbul için çok yüksek olduğu, itirazlarla aradaki farkın kapanacağı ve Yıldırım'ın öne geçebileceği değerlendirmeleri yapıldı.

AK Parti'nin İstanbul'da itiraz stratejisi belli oldu!

AK Parti Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı'nda dün geç saatlerden itibaren İstanbul'daki seçim sonuçlarına itiraz hazırlıklarına başlandığı, oy sayımı tamamlanan sandıklara yerinden yapılan itirazların da sonuçların geç iletilmesinde etkili olduğu öğrenildi.

AK Parti'de, İstanbul'da 290 bin geçersiz oy çıkmasının mümkün olmadığı, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki 27 bin 889 oyluk farkın itirazlarla kapatılabileceği inancı hakim.

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, İstanbul seçiminde, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun saatler ilerledikçe AK Parti adayı Binali Yıldırım’a yetişmesi ve partilere ulaşan bilgilere göre öne geçmesinin ardından çarpıcı gelişmeler yaşandı.

Tartışmalı gözüken tutanaklara itiraz edilmesi talimatı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve seçim koordinasyon merkezinden, ilçelerdeki görevlilere, sandık tutanaklarına yeniden bakılması ve tartışmalı gözüken tutanaklara itiraz edilmesi talimatı verildi. Aynı saatlerde AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantılarda da 290 bini aşkın geçersiz oyun İstanbul için çok yüksek olduğu, itirazlarla aradaki farkın kapanacağı ve Yıldırım'ın öne geçebileceği değerlendirmeleri yapıldı.

Oyların yeniden incelenmesini talep edecek

Bu strateji doğrultusunda AK Parti, geçersiz sayılan tüm oyların yeniden incelenmesini talep edecek. Tutanakları da inceleyerek geçersiz sayılmayan ancak yanlış olduğunu değerlendirdiği sandıklarda inceleme yaparak ilçe ve il seçim kuruluna itiraz hakkını kullanacak.

Fark kapatılabilir

Kesin olmayan sonuçlara göre, İstanbul'da 291 bine yakın geçersiz oy kullanıldı. AK Parti, bu oyların önemli bölümünün kendi seçmen tabanına ait olduğunu düşünüyor. İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki 27 bin 889 oyluk farkın da kapatılabileceğini değerlendiriyor.

Yorumlar