İSTANBUL

AK Partili Recep Özel'den YSK açıklaması: Bugün karar çıkabilir

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ve yapılan itirazlara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Özel, YSK'nın merakla beklenen İstanbul kararının bugün açıklanabileceğini belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
AK Partili Recep Özel'den YSK açıklaması: Bugün karar çıkabilir

AK Partili Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine AK Parti’nin yaptığı olağanüstü itiraz hakkında, katıldığı televizyon kanalında değerlendirmede bulundu. Özel, İstanbul ile ilgili kararın bugün verilip verilmeyeceğine ilişkin soruya, "Bugün karar çıkabilir, yarına, bir sonraki güne de kalabilir. Bizim de isteğimiz bir an önce bu kararın artık çıkmasıdır. Çünkü kamuoyunun da bir beklenti içerisinde olduğu biliniyor. Yeteri kadar müzakere edilir, incelenir, biterse, bugün karar çıkabilir. Bugün çıkmazsa, yarın çıkar ama çok da uzun sürmeyeceğini söyleyebilirim" diye konuştu.

"ÖRTÜŞMEYEN NOKTALAR VAR"

İlçe Seçim Kurullarının tutanaklarını ve kararlarını tek tek incelediğini belirten Özel, "Burada YSK’ya doğru bilgilerin verilmediğini tespit ettiğimiz ve düzeltilmesini isteyeceğimiz konular var. Bunun bir raporlamasını, YSK yaptı ama Genel Merkez olarak biz de yaptık. Aramızda uyuşmazlıklar ve örtüşmeyen noktalar var. Gelen raporların eksik olduğu ve YSK'ya bir takım yanıltıcı bilgiler gönderildiğini, belgeleriyle tek tek kurul önünde dile getireceğiz. Bununla ilgili bütün hukuki görüşleri, argümanları kurul önüne sunacağız" diye konuştu.

'SÖYLEYECEKLERİMİZİN HEPSİNİ SÖYLEDİK'

AK Parti'nin YSK’ya yeni bir dilekçe sunup sunmayacağı yönündeki soruya cevap veren Özel, "Yeni bir dilekçe verip vermeme noktasında şu anda bir şey diyemeyiz ama biz söyleyeceklerimizin hepsini söyledik ve yazdık. İlave dilekçemiz içerisinde yazılı olan hususları, belgeleriyle, bilgileriyle, delilleriyle ispat ediyoruz. Onu da sözlü yapıyoruz. Yazılı vermemiz gerekirse, onu hemen yazar takdim ederiz kurul üyelerine" dedi.

Yorumlar