İSTANBUL

AK Parti'den İBB meclisinde uyuşturucuyla mücadele için geri adım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 3. oturumu bugün gerçekleşti. Önceki oturumlarda CHP ile AK Parti arasında gerginlik yaratan 'uyuşturucu ile mücadele' komisyonuyla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
AK Parti'den İBB meclisinde uyuşturucuyla mücadele için geri adım!

Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte şeffaflıkla yayınlanacağını söylediği İBB Meclisi'nin oturumları canlı şekilde yayınlamaya devam ediyor. 

İBB Meclis'inde dün uyuşturucu ile mücadele komisyonunun kurulması AK Parti ve MHP'lilerin oyları ile reddedilmişti. Karara sosyal medyadan büyük tepki gelmişti. Bugün meclis oturumunda Tevfik Göksu tarafından konu yeniden açıldı.

İBB AK Parti Grupbaşkanvekili Tevfik Göksu bugün bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceklerini açıkladı.

Tevfik Göksu'nun konuşması şöyle:“Şimdi CHP grubu bizimle görüşmeye geldiğinde dokuzu neden sekize düşürdünüz diye görüşmeye geldiler. uyuşturucu konusunda keşke bizimle daha önce de görüşselerdi. İBB geçmiş dönemde özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Şu elimde gördüğünüz İBB’nin uyuşturucuyla mücadele konusunda yapmış olduğu protokoldür. İBB bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bağımlılık sadece uyuşturucuyla ilgili bir sorun değildir. Bağımlılık dediğimizde alkol de bir bağımlılıktır, tütün de bir bağımlılıktır. Hele hele dijital bağımlılık geçenlerde çocuklarımızın başına gelenleri biliyoruz. AK Parti gibi bir siyasi hareketin insanın vücuduna zarar vereceği reddedeceğini herkes bilir. Meclis gündemine getireceğiz. İBB’de bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de önümüzdeki ay Meclis’te İBB bünyesinde bir bağımlılıkla mücadele araştırma komisyonunun kurulmasını teklif olarak getirip karara bağlayacağız.”

Yorumlar 1 yorum