İSTANBUL

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'den İstanbul seçimlerine ilişkin açıklama

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, 23 Haziran'daki seçimin bir ara seçim değil yenilenme seçimi olduğuna dikkat çekti ve aynı seçmen profili ile seçime gidildiğini söyledi. Özel, " 31 Mart'taki durum neyse aynı tablo ortada" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'den İstanbul seçimlerine ilişkin açıklama

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.  YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Özel, Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılar için de konuştu.

Mazbata tartışmalarına da değinen Özel, "Mazbata İmamoğlu'ndan alınıp Binali Yıldırım'a verilmedi ki. Mazbata İmamoğlu'ndan alınıp millete verildi. Millet o mazbatayı sahibine verecektir. Milletin hakemliğine giderken herkesin rahat olması lazım." dedi.

İşte Özel'in açıklamalarından satır başları:

"BU YENİLENME SEÇİMİ"

Sandık kurulu üyelerinin ve başkanları isimlerinin siyasi partilere verilmiyordu. Geçen seçim tartışması buradaydı. Şimdi listeleri verecekler. Şimdi ilçe seçim kuruluna itiraz müesseselerinin çalışması için bir süre verilecek ve o seçim takvim içerisinde itiraz haklarımızı kullanacağız. Şimdi listeleri bütün siyasi partiler alacak. Seçmenler aynı okulda, aynı sandıkta oylarını kullanacaklar. Bu bir ara seçim değil, yenilenme seçimi. Aynı seçmen profiliyle yenileme seçimine gidilecek. 31 Mart'taki durum neyse aynı tablo ortada. 18 yaşındaki seçmenler oy kullanamayacak.

"YSK'DAN İZİN ALARAK AÇIKLAMA YAPTIK"

Oylama bittikten sonra karar verilmiş oldu. Biz YSK'dan müsaade istedik, 'Bunu paylaşabilir miyiz' diye. Diğer parti temsilcileri de paylaştı. Ben de tweet attım. Biz kuruldan izin alarak bu açıklamayı yaptık.

SANATÇILAIN 'HER ŞEY GÜZEL OLACAK' PAYLAŞIMI

Biz yasadan kaynaklanan bütün haklarımızı kullanabiliriz. Kullandım diye sonuç öyle veya böyle çıkabilir. Niye bunu yaptınız diye hakaret, küfür olabilir mi? Biz sırf hukuki, bize tanınan meşru yolları kullandık diye hakaret küfür gırla gidiyordu. Sanatçı ve aydın kesimin Türkiye'de haksızlık, hukuksuzluk varsa taraf tutmadan karşı çıkması lazım. 28 Şubat'ta, partiler kapatılırken, AK Parti'ye kapatılma davasında hiç tepki vermeyecekler. Şimdi tepkide bulunacaklar. Kim mağdur olduysa sanatçı onun tarafında olması gerekiyor. Geçmişte bu tavırları koyabilseydi, şu an da en doğal haklarıydı.

"BENDE 12 BİN İMAMOĞLU'NDA 2 BİN OY DEĞİŞİYOR"

Sonuçlar açıklandığı gece aradaki fark 31 bin fark vardı. Şimdi bir parti çok farklı öndedir yüzde 40-60 farkla ipi göğüsler aradaki makas açıktır. En çok oyu alanda en çok maddi hata yapılması doğaldır. Şimdi bu eşit giden bir seçim. Maddi hataların da aynı oranda olması gerekmez mi? Maddi hatalar düzeltildikten sonra bende 12 bin, Ekrem İmamoğlu'nda 2 bin oy değişiyor. Yani altıda bir. Hukuki açıdan, vicdani açıdan baktığımızda sandıkların tamamının sayılması noktasında ısrarlı olduk.

"MAZBATA İMAMOĞLU'NDAN ALINIP..."

Ortalama 5 ilçede sayıldı diyebiliriz. Sandıkların yüzde 9'unda salıyıp aradaki fark buraya iniyorsa, sadece Maltepe'de 808 fark kapanıyorsa. Bunların tamamını saydırabilmiş olsaydık bu noktaya gelmeyecektik. Vatandaşımız müsterih olsun. Mazbata İmamoğlu'ndan alınıp Binali Yıldırım'a verilmedi ki. Mazbata İmamoğlu'ndan alınıp millete verildi. Millet o mazbatayı sahibine verecektir. Milletin hakemliğine giderken herkesin rahat olması lazım.

Yorumlar