İSTANBUL

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'tan gelen son dakika açıklama İstanbul'da seçimi Binali Yıldırım'ın kazandığı şeklinde oldu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul seçim sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. Şenocak, usulsüzlük olduğunu iddia ettiği bazı tutanaklardan örnek göstererek "İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut" dedi.

''15 seçim tecrübemiz var'' diyen Şenocak, "Geçirdiğimiz 15 seçim süreci tecrübemiz bize gösteriyor ki ilk defa bizim sistemimizle seçim kurullarındaki sistem arasında böyle bir farkla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Şenocak şunları söyledi:

İlk kez böylesini görüyoruz

-Biz her seçimde kendi verilerimize dayanarak sonucu ilan ettik. Bugüne kadar resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük. 15 seçim tecrübemizde ilk defa bizim sistemimizde böyle bir farkla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın iradesinin bir oy dahi olsa sandık sonucuna eksiksiz yansıması. İlk oy tasnifi esnasında bu sandık cetvelinde 131 oy alıyor. 

309 bin geçersiz oy var. Bunun bir bölümü İstanbul'da kazandığımız 25 ilçeye ait. Bu geçersiz oyların sonucu değiştireceği aşikardır. Bizim elemizdeki verilere göre İstanbul'da kazanan AK Parti ve Binali Yıldırım'dır.

Yorumlar