İSTANBUL

Ahmet Kekeç yazdı. Karakter

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun valilikteki deprem toplantısına çağrılıp çağrılmadığı tartışmaları sürerken Ahmet Kekeç'ten çok konuşulacak bir yazı geldi. Kekeç, İmamoğlu'nun ortaya, her tarafa çekilebilir laflar yuvarlayarak bu işten “mağduriyet” çıkarmaya uğraştığını iddia etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ahmet Kekeç yazdı. Karakter

İstanbul Valiliği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmediği iddialarını yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan “Davet Edilmedim” şeklindeki açıklamalar “devlet geleneğimize” uymamaktadır." denildi. 

Star yazarı Ahmet Kekeç valilikteki tartışma yaratan toplantıya ilişkin bir değerlendirme yaptı ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun işi gizeme döktüğünü söyledi.

"İstanbul’daki deprem toplantısına “çağrılı” olduğu halde gitmemiş... Gitmeyebilir. 

Gitmeyen insan, “Gitmedim” diye beyanda bulunur: “Çağırdılar ama daha önemli işlerim olduğu için gitmedim, kendi yerime genel sekreter yardımcımı gönderdim.” Bu kadarcık açıklamayı yapmıyor. " diyen Kekeç, İmamoğlu'nun işin doğrusunu söylemediğini 'çağrıldım ya da çağrılmadım' açıklaması yapmayarak bu durumdan 'mağduriyet' çıkarmaya uğraştığını iddia etti.

"Bu bir “karakter”dir." diyen Kekeç, "Bu karakter, sıkışsın ya da sıkışmasın, peynir ekmek gibi yalan söyler. Yalanı ortaya çıkarıldığında yüzü kızarmaz, özür dileme gereği duymaz. Yalanın bereketi (!) üzerinden bir siyaset yürütür. " ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

Yorumlar