İSTANBUL

Ahmet Hakan'dan Ekrem İmamoğlu izlenimleri!'Gözü yükseklerde deniliyor ya...'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İBB Başkanlığı'nda 100 günü geride bırakan Ekrem İmamoğlu ile ilgili izlenimlerini okuyucuları ile paylaştı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ahmet Hakan'dan Ekrem İmamoğlu izlenimleri!'Gözü yükseklerde deniliyor ya...'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, başkanlık koltuğunda 100 günü geride bırakan Ekrem İmamoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdi ve bugünkü köşesinde İmamoğlu hakkındaki izlenimlerini kaleme aldı. Hakan, "“İstanbul’a odaklanamıyor, gözü daha yükseklerde” falan deniliyor ya... Hayır, hayır! Tamamen İstanbul’a odaklanmış gözüküyor." ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU İZLENİMLERİ

Sanki Marlon Brando babanın, Godfather filminde “Ailesiyle vakit geçirmeyen adam, gerçek bir adam değildir” sözünü işitmiş gibi... Ailesine acayip önem veriyor.

Günde 10 bin adım atmaya pek hevesli ama işlerinin yoğunluğu nedeniyle atamıyor.

Yüz günlük sürecini şöyle özetlemek mümkün: Yapı kurma, ekip oluşturma, tanıma, araştırma, inceleme, envanter çıkarma, plan yapma...

Sabah kahvesinin ardından mutlaka yeşil çay içiyor.

Maruz kaldığı haksızlıkları, “Aman da ne büyük haksızlıklara maruz kalıyorum ben” diye mübalağayla karşılamıyor... “Bu işin doğasında bu var” anlayışıyla karşılıyor gibi.

Günde 5-6 saat uykuyla idare ediyor. Ancak ayda bir sefer olsun uzun, upuzun bir uykuya ihtiyaç duyuyor.

Kendisine yönelik suçlamalarla kafa bulmayı seviyor... Mesela “Yapacağız bu işleri, tabii tatile gitmezsek” falan diye espri yapıyor.

“İstanbul’a odaklanamıyor, gözü daha yükseklerde” falan deniliyor ya... Hayır, hayır! Tamamen İstanbul’a odaklanmış gözüküyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar