İSTANBUL

Ahmet Hakan'dan değiştirilen İBB TV amblemi için olay yorum

İBB TV'nin yıllardan bu yana kullandığı logo CHP yönetimi tarafından değiştirildi. Skandal karar büyük tepkiye neden oldu. Logodan cami ibaresi kaldırıldı yerine renkli duman figürü konuldu. Konuya ilişkin köşesinde değerlendirmede bulunan Ahmet Hakan, "Ne gerek var bu tür lüzumsuz işlere! Anlamak mümkün değil." dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ahmet Hakan'dan değiştirilen İBB TV amblemi için olay yorum

İBB TV'nin değiştirilen logosu büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Ahmet Hakan da bu konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı ve 'Yarım asırlık şahane logoya dokunulmasın' dedi.

"İstanbul'un camili amblemi, en başarılı şehir amblemlerinden biridir." ifadelerini kullanan Hürriyet yazarı Hakan, "Belediye yönetimi, “Sadece İBB TV’de değiştirdik, başka yerde değiştirmiyoruz” diye bir açıklama yaptı. İBB TV’ye koydukları yeni logo ise çalıntı çıktı. Keşke orada da değiştirmeselerdi. Ne gerek var bu tür lüzumsuz işlere! Anlamak mümkün değil." sözleri ile yazısını noktaladı.

YARIM ASIRLIK ŞAHANE LOGOYA DOKUNULMASIN

İSTANBUL’un camili amblemi, en başarılı şehir amblemlerinden biridir.

1969 yılında yapılmıştır.


Dönemin İstanbul Valiliği’nin açtığı yarışmayla belirlenmiştir.

Yarışmada amblem o kadar beğenilmiştir ki... Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin tümünü almıştır.

Grafik sanatçısı Metin Edremit’in yaptığı amblemde hem surlar hem camiler hem de yedi tepe vardır.

*

Bu amblemin yeni belediye yönetimi tarafından değiştirileceğine dair iddialar var gündemde.�Belediye yönetimi, “Sadece İBB TV’de değiştirdik, başka yerde değiştirmiyoruz” diye bir açıklama yaptı. İBB TV’ye koydukları yeni logo ise çalıntı çıktı. Keşke orada da değiştirmeselerdi. Ne gerek var bu tür lüzumsuz işlere! Anlamak mümkün değil.

Yorumlar