İSTANBUL

Ahmet Hakan yazdı: Ne zaman uygar olacağız?

Metroda 10. Yıl Marşı'na eşlik etmeyip kafasını yerden kaldırmayan vatandaşı yakınlaştırıp görüntüleyen ve bunu sosyal medyada yayan kişi resmen linç edildi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan o görüntüler için bakın ne dedi?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ahmet Hakan yazdı: Ne zaman uygar olacağız?

Dün herkes metrodaki o görüntüleri konuştu.  10. Yıl Marşı'na eşlik etmeyip kafasını yerden kaldırmayan vatandaşı ısrarla yakınlaştırarak çeken ve sosyal medyada yayan kişiye tepki yağdı. O görüntülere ilişkin Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dikkat çeken ifadeler kullandı. Hakan,"Sarıklı, cübbeli bir adamı görünce... “10. Yıl Marşı” söyleyerek, bayrak sallayarak, adamın dibine kadar gelip fotoğrafını çekerek... Taciz etmeye başlamadığımız zaman.Uygar bir ülke olabiliriz." dedi.

NE ZAMAN UYGAR OLACAĞIZ?

METRODA...

Sarıklı, cübbeli bir adamı görünce... “10. Yıl Marşı” söyleyerek, bayrak sallayarak, adamın dibine kadar gelip fotoğrafını çekerek... Taciz etmeye başlamadığımız zaman.

*

Metroda...

Şortlu ya da mini etekli bir kadın görünce... Söylenerek, ters bakarak, laf atarak, diskur çekerek, “Böyle giyinilir mi?” falan diyerek... Taciz etmeye başlamadığımız zaman.

*

Uygar bir ülke olabiliriz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYON

Yorumlar