İSTANBUL

Afere ne zaman Ramazan Bayramı tatili hangi gün başlıyor?

Ramazan ayının yavaş yavaş son günlerine yaklaşırken herkesi bayram tatili heyecanı sardı. Bu yıl bayram tatili 2019 9 güne çıkarıldı. Şimdi herkes arefe günü ne zaman Ramazan Bayramı tatili hangi gün başlıyor sorularını araştırıyor.

Afere ne zaman Ramazan Bayramı tatili hangi gün başlıyor?

Milyonlarca kişi Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı kararı ile bayram 9 gün tatil olacak. Peki Ramazan Bayramı arefesi 2019 ne zaman, bayram ne zaman başlıyor? Son günlerde herkes bu sorulara yanıt arıyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. 4-5-6 Haziran günleri bayram olarak idrak edilecek. Arefe ise 3 Haziran.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi.

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.

Yorumlar