İSTANBUL

Adil Gür anketini açıkladı İstanbul'da kim kazanacak?

Seçimlere yönelik isabetli tahminleriyle bilinen Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin anket verilerini ilk kez internethaber.com sitesinde açıkladı. Gür'e göre, İstanbul'daki başkanlık yarışını Binali Yıldırım mı yoksa Ekrem İmamoğlu mu kazanacak?

A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü ünlü anketçi Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin bomba veriler paylaştı. ''İstanbul ve Ankara'yı kazanan seçimin kazananı olacaktır" diyen Adil Gür, 25-30 ilin el değiştireceğini söyledi.

İşte seçimleri bilen adamın 31 Mart tahminleri:

Adil Gür, ''Yüzbinlerce anket yaptım ama kamuoyu ile hiç paylaşmadım. Bir karar aldım bu seçim döneminde hiçbir anket yayınlamayacağım dedim. Araştırmacıların ve araştırmaların itibarsızlaştırıldığı bir dönemde anket yayınlamak istemedim'' dedi.

ADİL GÜR'ÜN İSTANBUL TAHMİNİ: 

-Binali Yıldırım aday olduğunda açık ara farkla öndeydi. Çünkü CHP kamuoyu tarafından bilinmeyen bir isimle ortaya çıktı. Doğru tercih yapıldığı ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu toplumun her kesimine hitap eden bir aday olarak algılandı. 

-İlk baştaki hamlesi (milyon dolarlar yapılacak bir reklam) cumhurbaşkanından randevu isteyerek gerçekleştirdi. Ekrem İmamoğlu'nun avantajı sakin, sinirlerini aldırmış seçmen karşısına çıkmış olması ve bir de çok çalıştığını görünüyoruz. 

Türkiye'de insanlar kavga seyretmeyi sever ama kavga edenleri sevmez. Çünkü Türkiye'deki kavga cebindeki bir şeyi götürüyor. Bu seçim döneminde sakin adayların seçmen nezdinde kabul gördüğünü görüyoruz. Bu noktada Sayın Binali Yıldırım da çok sakin bir isim. İstanbul'da 2 sakin adayın mücadaleseni görüyoruz, tanık oluyoruz.

İstanbul'da 5306 hanede yüzyüze görüşme yöntemi ile bir kamuoyu araştırması yaptık. Gördük ki Sayın Binali Yıldırım bir adım önde görünse dahi, 24 Haziran'daki seçmen tahminlerine baktığımızda AK Parti ve CHP'ye oy verenlerin bir bölümünün acaba bir sarıkart göstersem mi diye düşünen bir kitle var.

İstanbul'da İmamoğlu'nun kazanması benim için sürpriz olmaz.

CHP, HDP ve İYİ Parti'ye oy veren aday kararlı. Ama AK Parti'ye oy verenler içinde küçük bir bölümü 'acaba sandığa gitmesem mi' diye düşünüyor. Şayet bunlar sandığa gitmezse İstanbul'da İmamoğlu'nun kazanması benim için sürpriz olmaz.

Bu 3 ilçeyi alan İstanbul'u kazanır. bu kadar net söylüyorum.

İstanbul'un kaderini belirleyecek ilçeler...

İstanbul'un kaderini, Esenyurt, Küçükçekmece ve Üsküdar gibi ilçeler belirleyecek. Bu ilçeleri alan İstanbul'u kazanır, bu kadar net söylüyorum. 

'Sarıyer, Kartal ve Avcılar el değiştirecek' diye söyleniyor. Ben bunların söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Yaptığım araştırmalarda CHP'den AK Parti'ye geçecek ilçe görmüyorum. CHP seçmeni dünyadaki en stratejik seçmenlerden bir tanesidir. HDP seçmeni de böyledir. Şişli çok konuşuluyor, elimde veri yok. Sonucun ne olacağını pazar akşamı göreceğiz. 

HDP'nin İstanbul'daki oyları

İstanbul dünyanın en büyük Kürt şehri. Yüzde 22 ile yüzde 24 arasında Kürt kökenli seçmenler var. Eskiden AK Parti'ye oy veren muhafazakar Kürt seçmenlerin bir bölümünde 'kırgınlık' bir bölümünde de 'bekle gör' politikası var. İstanbul'da seçimin kaderini geçmişte AK Parti'ye oy veren muhafazakar Kürt seçmenler belirleyecek. 

İstanbul'un kaderini Kürtler, Ankara'nın kaderini Ülkücüler belirleyecek. 

Yorumlar