İSTANBUL

Adalar sefer saatleri ve ücreti ne oldu? Adalara nasıl gidilir?

Havaların ısınması ile birlikte herkes soluğu Adalar'da alıyor. Peki Adalar kış tarifesi sefer saatlerinde son durum ne? Adalara gitmek için ne kadar ücret ödeniyor? İstanbul'un dikkat çeken bölgelerinden biri olan Prens Adalarına(Adalar) ilişkin merak ettiğiniz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Adalar sefer saatleri ve ücreti ne oldu? Adalara nasıl gidilir?

Havaların ısınması ile birlikte Adalar'da da yoğunluk etkili olmaya başladı. Prens Adaları günümüzdeki ismi ile Adalar(Marmara Adaları) turistlerin ve yerli halkın en çok tercih ettiği bölgelerden biri durumunda... Peki Adalara nasıl gidilir? Adalara gidiş ücreti ne kadar oldu? Adalar kış tarifesi sefer saatleri nasıl? Adalara ilişkin tüm merak edilenler haberimizde...

Prens Adaları günümüzde İstanbul Adaları olarak biliniyor. Geçmişten günümüze birçok isimle anılan adalar, eski zamanlarda sürgün yeri olarak kullanıldı. Yakın zamanda sayfiye olarak kullanılan bölgeler şimdi ise yerleşim yerlerine döndü.

Prens Adaları, başka hangi adlarla bilinmektedir?
Prens Adaları;

Aristoteles tarafından “Kadıköy Adaları”

Thomas Allom tarafından “Ruh Adaları”

Ünlü tarihçi Hammer tarafından “Evliya Adaları”

Deiher tarafından “Keşiş Adaları”

Scarlatos Byzantios tarafından “Bahtiyar Adaları”

Bizanslılar tarafından “Papaz Adaları”

Grekler tarafından “Devler Adaları” olarak adlandırıldı.

Halk arasında ise bilinen en eski adı Cin Adaları’dır. Bir diğer kaynakta coğrafi konumu itibari ile “Halka Adaları” diye de anılıyordu.

Batılılarca bilenen adı Prens Adaları olup bir diğer tarihsel adı “Pityusa” olarak geçmektedir.

Osmanlı döneminde ise toprak renginden dolayı “Kızıladalar” deniliyordu.

Prens Adaları’nın günümüzdeki ismi nedir?
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinden sonra sonra, manastırlar kapatılıp adalar üzerindeki yerleşim yerleri boşaltıldı. Yerleşim yeri olarak kullanılmaya 1839 Tanzimat Fermanı ile tekrar başlandı; o zamanların yerli halkını ise Fransızlar oluşturdu.

1846 yılından itibaren vapur seferleri düzenlenmeye başlayıp 1861 yılında ise Adalar Belediyesi oluşturuldu. Bu dönemden sonra İstanbul Adaları olarak anılmaya başlandı.

Bunun yanında günümüzde Adalar ya da Marmara Adaları olarak da isimlendiriliyor.

Prens Adaları nerede ve nereye bağlı?
Prens Adaları, İstanbul il sınırları içerisindedir. İlçenin yönetimi Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Adalara nasıl gidilir?

Karaköy ve Eminönü’nden
Motorlar vasıtası ile adalara sabah saat:6.30’dan itibaren seferler düzenlenmektedir.

Avcılar’dan
Avcılar iskelesinden sadece yaz aylarında ve sabah 09.15 saatinde adalara gidiş gerçekleştirilebilmektedir. Geri dönüş için adalardan kalkış saati ise 19.15’tir.

Bostancı’dan
Asya yakasında adalara ulaşmak için en çok tercih edilen ulaşım noktasıdır. Aynı Kabataş gibi deniz otobüsleri vapur ve motor gibi seçenekleri ile yolculara tercih seçenekleri vermektedir. Yaz kış düzenli seferler gerçekleştirilmektedir. Sabah 6.00’dan itibaren ulaşım aracı bulmak mümkündür.

Kadıköy'den
Şehir hatlarının Kabataş’tan düzenlenen vapurlar Kadıköy’e de uğramaktadır. Turyol Kadıköy’den adalara, sadece yaz aylarında adalara sefer düzenlemektedir.

Kartal’dan
Kartal dan adalara yaz kış düzenli sadece Prenstur firması motor ile sefer düzenlemektedir. 

Adalara gidiş ücreti ne kadar oldu?

Kartal'dan Adalara gitmek isteyen yolcular gidiş 7 TL ödüyor. Akbil ile de Adalara gitmek mümkün...

 

Yorumlar