İSTANBUL

Abdurrahman Dilipak: Küçükkaya soruları sızdırdı mı?

CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ile otelde gizlice buluşması ile ilgili tartışmalar devam ederken Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da konuya ilişkin bomba bir yazı kaleme aldı. Dilipak'a göre olayın şaibeli olmasının nedeni de...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Abdurrahman Dilipak: Küçükkaya soruları sızdırdı mı?

16 Haziran Pazar akşamı gerçekleşen ortak yayın öncesi CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile gazeteci İsmail Küçükkaya'nın Taksim'de bir otelde buluştuğu ortaya çıktı. Taraflardan olaya ilişkin art arda açıklamalar geldi. 

Ak Parti adayı Yıldırım'ın bu buluşmaya yönelik yorumu gayri ahlaki oldu. Soruların İmamoğlu'na sızdırıldığı iddiası da konuşulanlar arasında yer alıyor. 

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin günlerdir konuştuğu konuyu "Küçükkaya soruları sızdırdı mı?" başlıklı yazısında ele aldı. 

Dilipak'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Diyorlar ki Küçükkaya bir soru soruyor, İmamoğlu tam da o sorunun cevabı olan bir grafik panosunu gösteriyor. Yani her sorunun cevabı hazırlanmış, hatta masada o sıraya göre yerleştirilmiş. Çünkü o panoyu aramıyor.

Eğer böyle bir tezgâh varsa ve İmamoğlu’nun buna rağmen bu kadar bir şey yapabilmişse yazık.

Bu iddia doğru ise bu iddia İmamoğlu’nu da, Küçükkaya’yı da bitirir.

Burada bir soru çalınması değil, servisi sözkonusu. Bu şekli ile tam bir FETÖ operasyonu diyeceğim ama, diyemem çünkü bu ismi teklif eden Binali Yıldırım’ın kendisi.

Küçükkaya eğer soruları vermek istiyorsa, hatta sorunun cevabını da ekleyip vermek istiyorsa, bunun başka yollarını da bulabilirdi. Mesela nasıl oluyorsa, programdan bir gün önce soruları yazdığı bilgisayarı arızalanabilir servise götürür ve servistekiler soruları çalmış olabilirdi.

Dilipak olayın şaibeli olduğuna ilişkin ise şunları söyledi:

Hayır, biz ön bir görüşme için “Binali Yıldırım beyden de randevu istedik, gerek yok dediler” diyor. Öyle olsa bile, karşı tarafla görüşecekseniz, müşahid olarak bir danışmanı o toplantıya çağırmanız gerekirdi. Karşı taraftan bir müşahid yoksa, söylenen şey “ikrar” anlamına gelir. Konuyu “şaibeli” hale getirir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar