İSTANBUL

Abdurahhaman Dilipak:Bu seçimi nasıl okumak gerek!

23 Haziran seçimlerinin diğerlerinden çok farklı olduğunu, yerel seçimden daha çok anlam yüklendiğini belirten Dilipak, 23 Haziran öncesi ve 23 Haziran sonrasının birbirine hiç benzemeyeceğini ifade etti. Dilipak "Sonuca bakarak övünmek ve dövünmek aldatıcı olabilir. İşlerin bu noktaya nasıl geldiğine/getirildiğine bakmak gerek. " dedi

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Abdurahhaman Dilipak:Bu seçimi nasıl okumak gerek!

23 Haziran seçimi artık geride kaldı ve İstanbullular tercihini yaparak Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'un yeni başkanı seçti.  Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, seçimin bittiğini ama önümüzde kolay günler olmadığını iddia etti.

"AK Parti için de CHP için de, diğer partiler için de dipten gelen yeni bir dalgaya hazır olmak gerek. Siyasi arenada taşlar yerinde oynayacak. Bu “zafer” CHP için hayır getirmeyecek. AK Parti de bu sonucu kolay hazmedemeyecek." diyen Dilipak, "Göreceksiniz birileri yine rahat durmayacak. Bütün siyasi partilerde sorunlar, bölünmeler yaşanacak gibi gözüküyor.

CHP eğer kendi dışında bir kriz çıkaramaz ise, CHP içinde liderlik tartışması yeniden başlayacaktır. Onun için bir yolunu bulup kriz çıkaracaklardır. Belki hemen olmasa da, eylül - ekim gibi, toplumsal olaylar için yeniden harekete geçebilirler. Ama artık bu da eskisi kadar kolay değil. "dedi.

Bu seçimi nasıl okumak gerek!

Bu son seçim diğerlerinden çok farklı idi. Bir yerel seçimden çok daha fazla bir anlam yüklendi. Adeta siyasi partilerin ve liderlerinin geleceği oylanıyormuşçasına canhıraş bir kampanyaya dönüştü.. Sanki bir referandum havasında bir seçim yaşandı.

Batı siyasası, mediası, STK’sı da süreci yakından izledi.

AK Parti ilk kez böyle topyekûn adeta siyasi bir seferberlik ilan etmiş gibiydi. Milletvekilleri, belediye başkanları, STK’ları, herkes ya kendi bölgesinde ya da İstanbul’da bu seçim için görevlendirilmişti.

CHP’liler de boş durmadı ama, eski heyecanları yoktu.

Okullar tatil oldu, tatilciler yola çıktı. Onlar seçim günü İstanbul’a taşındı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar