İSTANBUL

Abdülkadir Selvi yazdı: Seçimler 2023’e kalır mı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından erken seçim olma ihtimalini değerlendirdi. "İmamoğlu’na şans tanınması gerektiğine inanıyorum." diyen Selvi, "2023 seçimlerinde en belirleyici unsur Ekrem İmamoğlu’nun başarısı ya da başarısızlığı olacak" ifadelerini kullandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Abdülkadir Selvi yazdı: Seçimler 2023’e kalır mı?

İstanbul seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını  2023’e giden yolda İstanbul seçimlerinden önemli dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "İmamoğlu’nun şahsında yeni dönemden duyulan umut. 25 yıl sonra İstanbul’un 9.5 puan farkıyla kazanılmasıyla birlikte büyük bir karizma edindi. İmamoğlu’na şans tanınması gerektiğine inanıyorum. Ama 2023 seçimlerinde en belirleyici unsur Ekrem İmamoğlu’nun başarısı ya da başarısızlığı olacak. Tabii seçimler 2023’e kalırsa... Seçimler 2023’e kalır diyenlerin sesi daha az çıkıyor." dedi.

İşte Selvi'nin 'Seçimler 2023’e kalır mı?' başlıklı yazısı:

İMAMOĞLU’NUN BAŞARISININ SIRRI

İstanbul seçimleri sıradan bir seçim değil. 2023’e giden yolda İstanbul seçimlerinden önemli dersler çıkarılması gerekiyor. Farklı bir bakış açısını vermesi açısından Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasını yöneten Necati Özkan’ın Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programında yaptığı değerlendirmeleri paylaşmak istiyorum. Necati Özkan, “Seçimlerin tekrarı, mazbatanın geç verilmesi, 6 Mayıs günü mazbatanın tekrar elinden alınmasıyla bir mazlum yarattılar” dedi. İmamoğlu’nun kampanyasında “yıldız stratejisi”ni izlediklerini anlattı. Bir kahramana ihtiyaç duyduklarını ve kampanyayı bir kahramanın yolculuğu üzerine kurduklarını söyledi. O kahramanı AK Parti kendi elleriyle üretti. İmamoğlu’nun başarısını sadece mağduriyete bağlamak istemem. Çünkü haksızlık olur. Necati Özkan da İmamoğlu’nun kriz yönetimindeki başarısına dikkat çekiyor. “31 Mart gecesini iyi yönetmesi, 6 Mayıs’taki duruşu Ekrem İmamoğlu’nu ortaya çıkardı. Ekrem İmamoğlu’nu Ekrem İmamoğlu yapan kriz anlarını iyi yönetmesidir” diyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar