İSTANBUL

"AA topluma millete ihanet etti" diyen İmamoğlu 23 Haziran gecesi bakın ne yapacak

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Ekrem İmamoğlu dün CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu oldu. Birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu'nun sözlerinin her satırı dikkat çekti. Özellikle Anadolu Ajansı'na ilişkin sözleri günler öncesi 23 Haziran gecesine ilişkin yaptığı açıklamayı akıllara getirdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
"AA topluma millete ihanet etti" diyen İmamoğlu 23 Haziran gecesi bakın ne yapacak

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan'ın konuğu oldu. İmamoğlu'nun olay sözleri güne damga vurdu. İmamoğlu Anadolu Ajansı'nı da eleştiri yağmuruna tuttu.

Anadolu Ajansı 31 Mart seçimi gecesinde bir süre veri akışını durdurmuş ve oy farklarını kamuoyuna yansıtmamıştı. İmamoğlu dünkü canlı yayında Anadolu Ajansı'nın toplumu yansıttığını iddia etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Biz belli bir orana başladıktan sonra açıklama yapacaktır (seçim gecesi). Yüzde 20 ye göre niye açıklama yapayım ben. Soru önergesi verdik. Oradaki insanların benim devlete ödediğim vergiden ceplerine maaş giriyor. AA topluma, millete ihanet etti. Onun için dedim çıkıp açıklamak zorunda kaldım.

"VATANDAŞIN TEK KAYNAĞI AA OLMAYACAK"

İmamoğlu'nun bu açıklamaları akıllara Murat Yetkin'le yaptığı röportajı getirdi. İmamoğlu, 23 Haziran gecesi Anadolu Ajansı'na alternatif kuracaklarını  ve vatandaşın tek haber kaynağının AA olmacağını ifade etmişti.

İmamoğlu 23 Haziran'a ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

Seçim gecesi için alternatif bir haber merkezi kuruyoruz. Zaten mevcut olan bilgi merkezimizi genişletip aktif hale getiriyoruz. Vatandaşın tek haber kaynağı AA olmayacak. Her bir sandık açılıp sonucu belli olunca buradan şeffaf bir şeklide duyuracağız.

Yorumlar