İSTANBUL

9 günlük bayram tatili öncesi kritik uyarı! Bayram tatili 2019 ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı neredeyse yarılandı şimdi herkesi bayram telaşı sardı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile de şehir dışına çıkacaklar bavulları hazırlamaya başladı. TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, şehir dışına çıkacak olan ve henüz hala biletini almamış olanları uyardı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
9 günlük bayram tatili öncesi kritik uyarı! Bayram tatili 2019 ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı tatili 2019 Cumhurbaşkanlığı kararıyla 9 gün oldu. Tatilin 9 gün olarak duyrulmasının ardından herkes Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Hangi günler tatil olacak? sorularını sormaya başladı. Bununla birlikte şehir dışına çıkacaklar da bilet almak için firmalara akın ediyor. 

TOF Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, 29 Mayıs itibarıyla yolculukların yoğunlaşacağına dikkati çekti bu döneme ilişkin biletlerin tükendiğini söyledi.

GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLET ALIN

Özellikle tatil yörelerine otobüs biletlerinin gidiş dönüş alınması önerisinde bulunan Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına, Ramazan Bayramı tatil süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 bin ek sefer konulacağını bildirdi.

DÖNÜŞ DAHA RAHAT

9 günlük bayram tatili için havayolu şirketleri de müşterilerini mağdur etmemek için harekete geçti. daha önceki yıllarda olduğu gibi özellikle İstanbul’dan sahil şehirlerine olan talebi yakından takip eden havayolu şirketleri, buralarda dolulukların yüzde 100’e ulaşması durumunda talebe göre ek seferler koyacak. İstanbul-Muğla, İstanbul-Antalya, İstanbul-İzmir gibi güzergahlar en çok talep gören hatlar olarak dikkat çekiyor. Havayolu şirketleri ilk etapta daha çok gidişe odaklanıyor. Çünkü birçok tatilcinin tatilini uzattığı gözleniyor. Dönüş biletleri için de doluluklar ve taleplere göre ek seferler uygulanacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı arefe günü: 3 Haziran
Ramazan Bayramı 1. gün: 4 Haziran
Ramazan Bayramı 2. gün: 5 Haziran
Ramazan Bayramı 3. gün: 6 Haziran

KORSAN BİLET UYARISI “Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın” diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar