İSTANBUL

50 bin konut için kuralar başlıyor! TOKİ İstanbul kuraları ne zaman yapılacak?

TOKİ tarafından Türkiye’nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konutun kuraları 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. İstanbul'da TOKİ kurası ilk nerede ve ne zaman yapılacak?Tuzla, Başakşehir, Silivri TOKİ kura çekiliş tarihleri belli oldu.

50 bin konut için kuralar başlıyor! TOKİ İstanbul kuraları ne zaman yapılacak?

TOKİ 50 bin yeni sosyal konut projesi kuraları 6 Mayıs'ta başlıyor. İstanbul’da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı.Binlerce kişi İstanbul TOKİ kurası ne zaman, İstanbul TOKİ kurası ilk hangi ilçede yapılacak sorusunu soruyor.

TOKİ tarafından her ilde ayrı ayrı kura çekilişi gerçekleştirecek. Bütün konutların kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.İstanbul TOKİ kurası nerede, nezaman? İstanbul Başakşehir, Tuzla, silivri TOKİ başvurusu yapanlar kura sonuçlarını dört gözle bekliyor.

50 bin Yeni Sosyal Konut Projesine 636 bin 949 kişi başvurdu. İlk olarak 80 proje için belirlenen takvimde hak sahipliği belirleme kuraları 6 Mayıs Pazartesi günü Ankara’dan başlayacak. Ayrıca 50 projede zaten konut almaya hak kazanan vatandaşlar için belirlenecek kura takvimi ile yaşayacakları daireler belirlenecek. İlk kura Ankara Kuzeykent projesinde 809 konut için yapılacak.

TOKİ tarafından her ilde ayrı ayrı kura çekilişi gerçekleştirecek. Bütün konutların kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek. Ayrıca, kura sonrası hak sahibi olamayan vatandaşların yatırdığı başvuru bedelleri iade edilecek.

İSTANBUL KURALARI HAZİRAN VE TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı. İstanbul’da ilk kura, Başakşehir Kayabaşı’nda 157 bin 474 başvurunun yapıldığı 4 bin 467 konut için yapılacak. Kura töreni 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Silivri Alipaşa’da yer alan 685 konut için 28 Haziran’da, Tuzla'da yer alan 500 konut için 1 Temmuz’da, Başakşehir Ayazma'da yer alan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere'de yer alan 337 konut için ise 2 Temmuz tarihinde kura yapılacak.

Yorumlar