İSTANBUL

23 Haziran’da sandıktan ne çıkar? Fatih Altaylı yazdı

31 Mart seçimlerinin üzerinden uzun bir süre sonra YSK İstanbul için yeniden seçim kararı verdi. Karara ilişkin bir değerlendirme de Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı okuyucuların merakla kendisine 'sandıktan ne çıkar' diye sorduğunu söyledi ve 6 Nisan yazdığı yazısına dikkat çekti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
23 Haziran’da sandıktan ne çıkar? Fatih Altaylı yazdı

İstanbul'da 23 Haziran seçimi hazırlıkları jet hızıyla başladı.Okurların kendisine 23 Haziran sonucuna ilişkin fikrini sorduğunu söyleyen Altaylı soruya bir örnekle cevap verdi.

"1 Nisan’dan bu yana seçimlerin tekrarlanacağını yazıp duruyorum. Ve seçimleri tekrarlatmak isteyenlere geçmişten bir misal veriyorum." diyen Altaylı "Anlayacağınız bu millet oyuna sahip çıkar. Yeter ki sandığa leke düşmesin." dedi.

Kıssa hisse
Okurlar soruyor merakla:
23 Haziran’da sandıktan ne çıkar?
Bu köşenin takipçileri farkındadır ki, ben 1 Nisan’dan bu yana seçimlerin tekrarlanacağını yazıp duruyorum. Ve seçimleri tekrarlatmak isteyenlere geçmişten bir misal veriyorum.
1977 yerel seçimlerinden.
O seçimde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mehmet Keçeciler seçilmişti.
O günün iktidarı, YSK üzerinde baskı kurarak Konya seçimlerinin yenilenmesini sağlamış ve bunun sonucunda Mehmet Keçeciler tekrarlanan seçimi bu kez 34 bin oyla, yani oylarını arttırarak kazanmıştı.
Bunu 6 Nisan günü yazdım.
Açıp detaylarına bakabilirsiniz.
Anlayacağınız bu millet oyuna sahip çıkar.
Yeter ki sandığa leke düşmesin.

Yorumlar 1 yorum