İSTANBUL

23 Haziran seçimlerinde sonucu kim belirleyecek? Yeni Şafak yazarından çok konuşulacak seçim yazısı

23 Haziran seçimlerine ilişkin bir değerlendirme de Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet'ten geldi. Acet'e göre 23 Haziran seçimlerinde sonucu bakın kim belirleyecek...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
23 Haziran seçimlerinde sonucu kim belirleyecek? Yeni Şafak yazarından çok konuşulacak seçim yazısı

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararı sonrası gözler 23 Haziran'a çevrildi. Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında geçecek kıyasıya rekabette Saadet Partisi ve DSP'nin kararları etkili olabilir mi?

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, herkesin durmaksızın çalışmalarını sürdürdüğü 23 Haziran'a ilişkin bir yazı kaleme aldı."Sonucu pişman olanlar belirleyecek" diyen Acet şu ifadeleri kullandı:

İstanbul sonuçlarını her durumda 1 Nisan’dan bugüne yaşananlar ile bugünden itibaren önümüzdeki 1,5 ay içerisinde yaşanacak olanların ortaya çıkaracağı atmosfer belirleyecektir.

İşte Mehmet Acet'in yazısından ilgili bölüm:

SONUCU ‘PİŞMAN OLANLAR’ BELİRLEYECEK

Kuşkusuz hem Ak Parti, hem de CHP genel merkezlerinde bu hesapların hepsi ince ince yapılıyor bu aralar.

Ancak İstanbul sonuçlarını her durumda 1 Nisan’dan bugüne yaşananlar ile bugünden itibaren önümüzdeki 1,5 ay içerisinde yaşanacak olanların ortaya çıkaracağı atmosfer belirleyecektir.

-Ak Parti’ye kızgın/küskün olduğu için 31 Mart’ta sandık başına gitmeyen ya da tercihini başka partiden yana kullananlar arasında sonucu gördükten sonra pişman olanların oranı acaba ne kadar?

-2015’te 5 ay arayla yapılan Haziran/Kasım seçimleri arasında pişmanlık duyup da oy tercihlerini güçlü bir şekilde değiştiren faktörler, 23 Haziran için de geçerli olacak mı?

-Yoksa rüzgâr bu defa tersten mi esecek?

23 Haziran’ın galibinin kim olacağı sorusunun bugünden bir cevabı yok elbette.

İlerleyen günler, haftalar içerisinde yapılacak kamuoyu yoklamaları, anketler belki önceden bir fikir verecektir.

Ama şimdiden şu kadarını söyleyebiliriz:

23 Haziran;

31 Mart seçim sonuçlarını ve 36 gün boyunca neler olup bittiğini gördükten sonra Ak Parti adayına oy vermediğine pişman olanlarla, seçimlerin yenilenmesi kararı nedeniyle Ekrem İmamoğlu’nun mağdur edildiğine inananlar arasında geçecek bir karşılaşma olacak gibi görünüyor.

MEHMET ACET'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar