İSTANBUL

23 Haziran İstanbul seçimi iptal mi olacak? Fehmi Koru'dan çok konuşulacak iddia

23 Haziran'da yenilecek İstanbul seçimlerine ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılıyor. O iddialardan biri de Fehmi Koru'ya ait. Koru daha önce İstanbul seçiminin yenileneceğini bilen bir ismin 23 Haziran seçimlerinin de iptal olacağını söylediğini açıkladı. Koru bu bomba iddiaya ilişkin köşesinde bakın neler yazdı...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
23 Haziran İstanbul seçimi iptal mi olacak? Fehmi Koru'dan çok konuşulacak iddia

Tüm Türkiye'nin neredeyse tek gündemi 23 Haziran seçimleri... Partiler ve adaylar çalışmalarını tam gaz sürdürürken, yenilenecek seçime ilişkin de kafa karıştıran iddialar ortaya atılıyor.

Fehmi Koru bugünkü köşesinde siyasetin içinde olmayan fakat uzağında da bulunmayan bir dostunun seçim iddialarına yer yerdi. Bu ismin 31 Mart seçimleri için 'yenilenecek' iddiasında bulunduğunu ve bunun da doğru çıktığını söyleyen Koru şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçime hayli zaman kala karşılaştığımızda bana “Galiba İstanbul seçimi iptal edilecek” demişti. Seçime üç-beş gün kala ise, bu defa ‘galiba’ kısmını da kaldırarak, “Göreceksin, İstanbul seçimi iptal edilecek” demeye başlamıştı.Dediği de oldu.

Aynı dostumla dün karşı karşıya geldiğimde “31 Mart’ta yapılan seçim daha önce dediğim gibi iptal edildi; 23 Haziran seçimi ise hiç yapılmayabilir” deyiverdi.

Nasıl olacağı üzerinde düşünmemiş, ama arada tabloyu kökünden değiştirecek gelişmeler yaşanmadığı takdirde, bir veya birden fazla gerekçe bulunarak seçimin yapılmasının engellenebileceğini düşünüyormuş…

FEHMİ KORU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar